Malingen som tåler søl

Hadde det ikke vært deilig om alt kunne vaskes vekk?

Publisert
Sist oppdatert

Rødvinssøl. Barnetegninger. Matsprut. You name it.

Lekre hvitmalte vegger er dessverre ikke det noe særlig lenge. Lekre altså. I hvert fall ikke hjemme hos denne journalisten. Er det ikke det ene, er det det andre. Og når jeg prøver å vaske det vekk? Ja, da følger malingen med.

Kule vegger på en helg

I vår lanserte Jotun en flekkavvisende og vaskbar maling, Lady Vegg Easy Clean, som samtidig oppfyller kravene til Svanemerket og EU-blomsten. Hvor var den da vi pusset opp?

Enten du vil ha hvite eller fargerike vegger, det er stort sett penest når de er ensfargete. <i>Foto: Jotun/www.ifi.no</i> Foto: Jotun/ifi
Enten du vil ha hvite eller fargerike vegger, det er stort sett penest når de er ensfargete. Foto: Jotun/www.ifi.no Foto: Jotun/ifi Vis mer


- Dette er en produktnyhet vi har jobbet med over lengre tid og som vi er veldig stolte av. Lady Vegg Easy Clean representerer en helt ny generasjon interiørmaling, og tester gjennomført på Teknologisk Institutt (TI) viser at den har helt unike egenskaper i forhold til andre i markedet, sier laboratoriesjef Kari Anne Lystad i en pressemelding.

Rødvinstestet

TI testet de seks mest populære veggmalingene på markedet på vaskbarhet, flekkfjerning og slitestyrke. Og malte vegger ble utsatt for fargestifter, kaffe og rødvin. Ifølge TI vant Easy Clean suverent. Men så skal det jo sies at det er den eneste malingen som er utviklet spesifikt for å kunne vaskes.

Når malingen tørker, skal den danne en hard overflate som forhindrer flekker og søl å trekke inn i selve malingen. Når dette først skjer, er det nemlig så godt som umulig å få vasket malingen ren.

Lei av hvitt, eggeskall og kaffelatte?
Bli inspirert av elleve elleville vegger

Miljø

Malingen er Svanemerket og oppfyller kravet til EU-blomsten.

- Våre undersøkelser viser at folk ønsker tidsbesparende produkter og miljøvennlige malinger. Lady Vegg Easy Clean møter disse behovene. Malingen er mer holdbar og lettere å vaske, samtidig er de miljømerket sier prosjektleder Agnethe Eyde i Jotun.

Tradisjonelt har man malt vegger med matte farger, og lister, dører og karmer med blankere maling, gjerne oljemaling, før de nye reglene om løsemidler i maling ble innført. Dette blant annet fordi det skal være lettere å vaske de partiene flest tar på. Guide til glansgrad.

Les mer om maling og oppussing på DinSide:
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer