Lydsokkelen Onkyo LS-T10

Kan være redningen for deg som er lei av dårlig TV-lyd.

Nå blir nok naboen glad... Foto: Per Ervland
Nå blir nok naboen glad... Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I takt med at TV-ene har blitt tynnere og tynnere, har dessverre også lydkvaliteten fra stue-alteret blitt dårligere og dårligere.

Heldigvis finnes det mange alternativer for å bøte på problemet.

Selv sverger vi til et fullt surroundanlegg fordi det gir den beste filmopplevelsen, men siden ikke alle har lyst på et stort anlegg har også lydplanker i ulike størrelser og fasonger blitt populært, gjerne kombinert med en trådløs subwoofer for å gi nødvendig basstrykk.

Det er altså her lydsokkelen kommer inn, som et godt alternativ til en lydplanke med ekstra subwoofer.

Onkyo LS-T10

LS-T10 er ganske enkelt et kompakt og plassbesparende TV-lydsystem, som du plasserer under TV-en.

Hele poenget er selvsagt at du skal få all den godlyden du fortjener, fra én og samme boks.

Vi har allerede hørt LS-T10 på IFA-messen, og selv om messegulvet ikke er egnet til å høre hvor bra den spiller, fikk vi i hvert fall konstatert at den spiller høyt. Det kommer garantert du, men ikke naboen, til å sette pris på.

Prisen i Norge skal ligge på 4.000 kroner.

Foto: Per Ervland
Enkel fjernkontroll for lydinnstillinger og skifte av inngang. Praktisk, men i daglig bruk vil lyden heldigvis følge fjernkontrollen til TV-en. Foto: Per Ervland
Nå blir nok naboen glad... Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Produktbilde
Foto: Produktbilde


På innsiden av LS-T10 er det derfor en god del verdt å merke seg:

  • Forsterkere. Siden høyttalerelementer ikke er nok alene, er det hele seks forsterkerkanaler på plass, samt innebygd Dolby Digital-dekoder som gjør LS-T10 til et selvstendig hjemmekinosystem. Som vanlig på dagens systemer kan lydprosessoren også gi deg ulike klangbilder som film, musikk, nyheter eller 3D-lyd.
  • Syv høyttalere. Totalt får du syv høyttalere, og lydprosessoren benytter flere av høyttalerne til de respektive kanalene. De fire høyttalerne i fronten brukes derfor både for venstre og høyre, samt senter, mens sidehøyttalerne brukes for venstre og høyre og surround eller 3D-effekt. Den syvende høyttaleren ligger i bunnen, og er subwooferen som fordeler bassen.
  • Bluetooth og innganger. Vi liker også at LS-T10 har innebygget Bluetooth, siden det gjør det enkelt å spille av musikk fra mobilen eller nettbrettet ditt. I tillegg er det USB-port for avspilling av musikk fra minnepinne, samt optisk og analog lydinngang for tilkobling til TV-en.

    Ideelt sett skulle vi ønske at det også hadde HDMI-innganger for direktekobling av TV-dekoder, Blu-ray-spiller og spillkonsoll, men tanken er altså at du skal koble dette til TV-en, og så få lyden derfra.

En kabel er nok

Enkel fjernkontroll for lydinnstillinger og skifte av inngang. Praktisk, men i daglig bruk vil lyden heldigvis følge fjernkontrollen til TV-en. Foto: Per Ervland
Enkel fjernkontroll for lydinnstillinger og skifte av inngang. Praktisk, men i daglig bruk vil lyden heldigvis følge fjernkontrollen til TV-en. Foto: Per Ervland Vis mer


En ting du bør merke deg er høyden på anlegget. Den er nemlig på 10,5 centimeter, og vil naturlig nok også løfte TV-en opp tilsvarende. Dermed vil den altså være best egnet for deg med et TV-bord som i dag står litt lavt. De øvrige målene er for øvrig en bredde på 70 centimeter og en dybde på 35 centimeter. Vekten er 8,7 kilo.

Lydsystemet skal derfor være klar til bruk straks signalkabelen til TV-en er satt på plass, og strømledningen er plugget inn, og den oppdaterer seg automatisk for betjening fra TV-ens fjernkontroll.

Som du ser på bildene følger det også med en egen fjernkontroll av den svært enkle typen. Fordelen med den er at du enkelt kan øke og senke bassen rett fra kontrollen.

Her får du alle nyhetene fra høstens IFA-messe!