Lyden av sinte fugler

Det sikreste tegnet på at et fenomen har blitt virkelig, virkelig stort? Merchandising.

<B>DU KAN HA DEM I STUA:</B> De tre tusen timene du allerede har brukt på Angry Birds kan nå omsettes i noe nyttig: musikk. Foto: Per Ervland
DU KAN HA DEM I STUA: De tre tusen timene du allerede har brukt på Angry Birds kan nå omsettes i noe nyttig: musikk. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IFA 2011: De eneste som ikke har fått med seg Angry Bird-spillets vanvittige utbredelse er angivelig en liten Amish-sekt i USA, men ryktene går om at de kaster halvdøde fugler mot grisebingen for moro skyld - underbevisstheten har åpenbart registrert en ting eller to.

Den finske spillprodusenten har tatt hele smartmobilverden med storm, og det er ikke lenger mulig å gå på bussen, trikken eller t-banen uten å se minst to personer som sitter i dyp konsentrasjon mens de forsøker å ta hevn over grisene.

Når et godstog har fått en slik fremdrift finnes det bare én naturlig ting å gjøre: Lage høyttalere som ser ut som spillets hovedrolleinnehavere.

Tre versjoner

Høyttalerne ble vist fram på årets IFA-messe i Berlin, og er blant annet en svært naturtro etterlikning av de hjelmkledde grisetrynene det finnes så altfor, altfor mange av i de etterhvert mange spillvariantene. Selvfølgelig finnes det også fuglehøyttalere for de som ønsker å identifisere seg med den angripende part.

"Helmet Pig Speaker" er grønn, mens de to fuglene er - som i spillet - henholdsvis rød og sort.

I den grad noen bryr seg om spesifikasjonene, og ikke bare gimmicken det er å ha disse i stua når du får gjester, har de faktisk stereolyd, i tillegg til en bitteliten subwoofer. Effekten er på beskjedne 30W, men lydnivået var overraskende høyt da vi fikk demonstrert høyttalerne på et støyende messegulv.

DU KAN HA DEM I STUA: De tre tusen timene du allerede har brukt på Angry Birds kan nå omsettes i noe nyttig: musikk. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Lydkvaliteten tar vi også et par forbehold ved gitt omstendighetene, men det høres overraskende greit ut, som i "helt akseptabelt når du først velger deg en høyttaler som i prinsippet er en bowlingkule i drag".

Se de spiller Angry Birds live!

Grei pris

Grisen kommer med egen dockingstasjon for iPhone og iPod montert på selve enheten, mens de to fuglene har ekstern docking i form av et brunt fundament hentet fra spillet. Den sorte, sinte fuglene har også plass til en iPad i dockingen, mens den røde fuglen bare takler iPod og iPhone.

Alle høyttalerne lader Apple-enhetene mens de spiller, og det er også mulig å koble til andre mp3-spillere og mobiltelefoner så lenge de har minijack-utgang.

Rimeligste utgaven, som naturlig nok er grisen, koster 699 kroner, mens de to fuglene begge koster 899 kroner hver.