<B>DU KAN HA DEM I STUA:</B> De tre tusen timene du allerede har brukt på Angry Birds kan nå omsettes i noe nyttig: musikk. Foto: Per Ervland
DU KAN HA DEM I STUA: De tre tusen timene du allerede har brukt på Angry Birds kan nå omsettes i noe nyttig: musikk. Foto: Per ErvlandVis mer

Lyden av sinte fugler

Det sikreste tegnet på at et fenomen har blitt virkelig, virkelig stort? Merchandising.

IFA 2011: De eneste som ikke har fått med seg Angry Bird-spillets vanvittige utbredelse er angivelig en liten Amish-sekt i USA, men ryktene går om at de kaster halvdøde fugler mot grisebingen for moro skyld - underbevisstheten har åpenbart registrert en ting eller to.

Den finske spillprodusenten har tatt hele smartmobilverden med storm, og det er ikke lenger mulig å gå på bussen, trikken eller t-banen uten å se minst to personer som sitter i dyp konsentrasjon mens de forsøker å ta hevn over grisene.

Når et godstog har fått en slik fremdrift finnes det bare én naturlig ting å gjøre: Lage høyttalere som ser ut som spillets hovedrolleinnehavere.

Tre versjoner

Høyttalerne ble vist fram på årets IFA-messe i Berlin, og er blant annet en svært naturtro etterlikning av de hjelmkledde grisetrynene det finnes så altfor, altfor mange av i de etterhvert mange spillvariantene. Selvfølgelig finnes det også fuglehøyttalere for de som ønsker å identifisere seg med den angripende part.

"Helmet Pig Speaker" er grønn, mens de to fuglene er - som i spillet - henholdsvis rød og sort.

I den grad noen bryr seg om spesifikasjonene, og ikke bare gimmicken det er å ha disse i stua når du får gjester, har de faktisk stereolyd, i tillegg til en bitteliten subwoofer. Effekten er på beskjedne 30W, men lydnivået var overraskende høyt da vi fikk demonstrert høyttalerne på et støyende messegulv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DU KAN HA DEM I STUA: De tre tusen timene du allerede har brukt på Angry Birds kan nå omsettes i noe nyttig: musikk. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Lydkvaliteten tar vi også et par forbehold ved gitt omstendighetene, men det høres overraskende greit ut, som i "helt akseptabelt når du først velger deg en høyttaler som i prinsippet er en bowlingkule i drag".

Se de spiller Angry Birds live!

Grei pris

Grisen kommer med egen dockingstasjon for iPhone og iPod montert på selve enheten, mens de to fuglene har ekstern docking i form av et brunt fundament hentet fra spillet. Den sorte, sinte fuglene har også plass til en iPad i dockingen, mens den røde fuglen bare takler iPod og iPhone.

Alle høyttalerne lader Apple-enhetene mens de spiller, og det er også mulig å koble til andre mp3-spillere og mobiltelefoner så lenge de har minijack-utgang.

Rimeligste utgaven, som naturlig nok er grisen, koster 699 kroner, mens de to fuglene begge koster 899 kroner hver.