Lure hjørneløsninger til kjøkkenet

Se de smarte hjørneløsningene.

<b>HJØRNELØSNINGER:</b> Strai Kjøkken har skuffer for hjørner. Full oversikt? Foto: Strai
HJØRNELØSNINGER: Strai Kjøkken har skuffer for hjørner. Full oversikt? Foto: StraiVis mer

Hjørner kan være en utfordring i kjøkkenet. Hvordan kan du best utnytte plassen?

– Det er supersmart med hjørneskuff. Det blir oversiktlig og lett å ha ting tilgjengelig, sier Kathrine Helland, markedskoordinator i Strai Kjøkken AS, til DinSide.

Du kan se hjørneskuffen fra Strai Kjøkken avbildet øverst i artikkelen, samt i bildespesialen nedenfor. Der kan du også se mange andre smarte hjørneløsninger for kjøkken.

Har du smarte kjøkkentips, eller kjenner andre lure kjøkkenløsninger enn de vi har med her? Tips gjerne andre i debatten nedenfor, eller send en e-post til journalisten.

Finner du ikke akkurat den løsningen du trenger i utvalget fra den kjøkkenleverandøren du egentlig har lyst på? Sjekk om du kanskje kan bruke deler fra en annen kjøkkenprodusent for å komplettere kjøkkenet ditt:

Ikeakjøkken med andre fronter? Det er mulig å mikse fronter og skapstammer av forskjellige merker, bare du gjør skikkelig forarbeide.

Løsning fra Arens Foto: Arens
Arens: Halvhøyt hjørneskap med uttrekk for lange hjørner. Foto: Arens
Fire hyller på skinner, som trekkes ut. Her er bilde nr. 1 i en serie på tre som viser hvordan løsningen fungerer. Foto: Arens
Bilde nr 2: Uttrekkbare hyller Foto: Arens
Bilde nr 3: Uttrekkbare hyller Foto: Arens
HJØRNELØSNINGER: Strai Kjøkken har skuffer for hjørner. Full oversikt? Foto: Strai
Uttrekkbare hyller for lange hjørner fra HTH. Foto: HTH
Ikeas uttrekkbare hyller for lange hjørneskap. Foto: Ikea
Ikea har også uttrekkbare hyller for lange hjørner. Foto: Ikea


Lure hjørneløsninger til kjøkkenet


Snurre-karuseller

Karuseller eller måter å utnytte hjørnet som et skap på, finnes etterhvert i mange ulike varianter. Du har standardkarusellen hvor du åpner døren og snurrer en stålkarusell rundt, slik som den du kan se på bildet til høyre. Men du kan også få mange andre løsninger.

Eksempelvis som denne fra KornerKing, hvor hjørnet er en kombinasjon av skuffer og karusell. De har også en løsning for overskap. Ganske smart:


Hva med overskapene du ikke når? Dette kjøkkenskapet kommer ned til deg

Lange hjørner

Det finnes også smarte løsninger for deg som kanskje ikke har et helt hjørne å snurre, men som har et avlangt hjørne. Med ordinære hylleplater er det nærmest umulig å ha oversikt eller å få tak i det som befinner seg innerst i et slikt skap - men her er det flere kjøkkenprodusenter som har ulike alternativer.

HTH, Norema og Ikea har for eksempel en løsning med hyller som du kan svinge ut av skapet i sin helhet. Du får altså hele hyllen ut i friluft og får full oversikt og kan få tak i alle kjøkkeninstrumentene som befinner seg der uten videre strev. Arens har også et halvhøyt hjørneskap med slike uttrekkshyller.

Kjøkkenprodusenten Arens har en litt annen løsning på samme utfordring, hvor skapet er utstyrt med til sammen fire uttrekkbare hyller som folder seg ut etterhvert som du trekker hyllene ut.Har du smarte kjøkkentips, eller kjenner andre lure kjøkkenløsninger enn de vi har med her? Tips gjerne andre i debatten nedenfor, eller send en e-post til journalisten.