Lunt, lekkert og laftet

I desember finner vi månedens bolig til fjells. Prisene er også høytliggende.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Månedens bolig

Hver måned presenterer DinSide Økonomi månedens bolig. I julemåneden har vi satt fokus på dyre og deilige hytter til fjells.

KLIKK HER FOR Å GÅ DIREKTE TIL BILDESPESIALEN.

Ski inn/ut

Slott eller hytte? Vis mer

Årstiden nå er perfekt for å drømme seg bort i et av hyttepalassene i bildespesialen. Nesten alle hyttene ligger nemlig svært sentralt i forhold til store alpinanlegg, og de ligger selvsagt også i nærheten langrennsløyper.
Med en slik hytte er neste års vinter- og påskeferie helt sikkert reddet.

Og ikke nok med det: Hyttene holder også svært høy standard, og er svært romslige. Det betyr at de som oftest er bygd av lekre materialer, og inneholder både peiser og spabader. Der er altså gode muligheter til å storkose seg - både uten- og innendørs.

Høy prisklasse

Det er ikke til å stikke under en stol at disse hyttene ligger i den dyre enden av prisskalaen. De billigste koster godt over fire millioner kroner, og den dyreste - et helt hyttetun - får du til den nette summen av 21 millioner kroner.


Hytteprisene er selvsagt høye som et resultat av dyre materialer, men det er nok likevel de følgende tre faktorene som har mest å si for prisen: Beliggenhet, beliggenhet - og beliggenhet.

KLIKK HER FOR Å GÅ DIREKTE TIL BILDESPESIALEN.

Prishopp

Det siste året har hytteprisene økt med hele 23 prosent. Det er nesten det dobbelte av boligprisene generelt (på helårsboliger).

Nordmenn er altså villig til å betale mye for helgekosen. Om det er for mye, vil bare fremtiden kunne vise. Men i denne artikkelen kan du se lese om at hytteprisene - historisk sett - er mer utsatt for konjunkturer enn de vanlige boligprisene. Dette betyr at hytteprisene stiger mer i oppgangstider, og faller mer i nedgangstider, enn boligprisene generelt.