Luksuskjøleskap til folket

Samsung vil inn på kjøkkenet ditt. Nøkkelen er eksklusive funksjoner.

<b>Tynne vegger</b> Smart isolasjon og teknologi gir mer plass inni kjøleskapet, uten at selve skapet tar mer plass på kjøkkenet, viser Finn Kristoffer Larsen i Samsung. Foto: Elisabeth Dalseg
Tynne vegger Smart isolasjon og teknologi gir mer plass inni kjøleskapet, uten at selve skapet tar mer plass på kjøkkenet, viser Finn Kristoffer Larsen i Samsung. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Monaco): – Med et par hederlige unntak er det ingen revolusjonerende nyheter vi viser frem, men nå får du funksjoner som tidligere kun har vært i de aller dyreste hvitevarene til en pris alle har råd til, sier salgssjef for hvitevarer, Finn Kristoffer Larsen, til DinSide.

Nytt kjøleskap? Her er sjekklisten

Hvitevareluksus til folket

Utviklingen av hvitevarer går litt i rykk og napp, men det er sjelden vi ser store dramatiske nyheter. Ser du på en ovn eller en vaskemaskin fra 70-tallet er de fleste vi har i dag, relativt like.

Forskjellen ligger altså i det du ikke ser.

Etter å ha blitt markedsledende på TV-er satser den koreanske elektronikkprodusenten Samsung stort på hvitevarer. Og nå vil de ta markedet med smarte funksjoner til en relativt rimelig pris. Denne uken lanserte selskapet sitt nye kjøleskap som skal tilby nettopp dette, og navnet er SB31.

Åpner kjøleskapet feil vei? Slik fikser du det selv

Smarte funksjoner på SB31

image: Luksuskjøleskap til folket


Er du en av dem som en gang iblant må ty til arkeologiske utgravninger i kjøleskap eller fryser? Sauser, tilbehør og syltetøy som havner bakerst på en hylle blir gjerne der, til det er på tide å kassere dem. Nå skal det bli enklere. Easy Space Manager har Samsung kalt systemet, som i tillegg til å ha hyller du lett kan flytte (det har de fleste andre kjøleskap også) har tre smarte funksjoner:

 • Easy Slide Shelf: Som en skuff uten vegger kan du dra hyllen ut, slik at du lettere får tilgang til det som står bakerst på hyllen.
 • Open box: Det burde være enkelt, men det er det ikke: Fryserskuffen på en rekke kombiskap går ikke helt ut. Open Box skal være mulig å dra helt ut, slik at du enkelt får tilgang til det som står aller bakerst.
 • Grab'n Go-kurven, her grabbet av Russel Owens, sjef for digitale hvitevarer i Samsung Storbritannia. Foto: Elisabeth Dalseg
  Grab'n Go-kurven, her grabbet av Russel Owens, sjef for digitale hvitevarer i Samsung Storbritannia. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


 • Grab'n'go Er du en av dem som klarer å ta ut alt du skal ha fra kjøleskapet med én gang, eller løper du frem og tilbake og tar matvarene ut én etter én? Grab'n'Go er en liten boks som passer inn i hyllene i døren, der du kan plassere det du bruker mest. Så i stedet for å måtte gå inn igjen i kjøleskapet og hente ulike ingredienser, kan du ta alle ut og sette dem på benken mens du lager mat. Du sparer noe tid og krefter, men ikke minst energi, fordi du ikke må åpne kjøleskapet mange ganger.
 • Tips: Grab'n'go-funksjonen kan du lage selv - en kurv eller boks med de sausene du bruker mest - eller et brett til pålegget.

  Les også: Dette bør du ikke oppbevare i kjøleskapet

  Når plassen teller

  Vi kan heller ikke snakke om Samsung uten å snakke om plass. Smart innovasjon har gjort at de klarer å utnytte den tilgjengelige plassen langt bedre enn de fleste av konkurrentene, noe du ser ved at de har tynnere innervegger.

  Du får altså mer plass i kjøleskapet, uten å måtte ofre dyrebare kubikkcentimeter på kjøkkenet.

  I tillegg kommer markedstilpasning av produkter.

  Enorme amerikanske side-by-side er på manges ønskeliste. Her har du plass til mye mat, men det er et lite praktisk problem knyttet til dette, i tillegg til at det gjerne er et økonomisk spørsmål. (Du må gjerne ut med en sekssifret sum.) De største amerikanske modellene er ikke bare 150-160 cm brede, de er også opptil 80-90 cm dype, og kan være vanskelig å rent fysisk på plass. I tillegg er de ekstremt tunge.

  Dette har Samsung løst på to måter: De har utviklet en egen og grunnere modell for det Europeiske markedet.

  Prisen? Skapet over koster fra 5.990 kroner for den enkleste modellen (A+), og opptil 9.990 kroner for den dyreste (A+++) Toppmodellen har, i tillegg til de ovennevnte funksjonene også en egen kuldesone du kan stille inn ned til nullpunktet, for effektiv og trygg lagring av for eksempel kjøtt og fisk.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!