Luksusboliger går tregt

Det er svært mange luksusboliger til salgs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september lå det 1.401 eiendommer til over fire millioner ute for salg i Norge. Det er en økning på 82 prosent siden mars, og 36 prosent mer enn i juni, skriver Dagens Næringsliv.

Ulønnsomt å eie?

Størst i Oslo og Akershus

Samlet prisforventning på boligene var 8,8 milliarder kroner, noe som er 34 prosent høyere enn i juni og nesten 96 prosent over samlet verdi på luksusboligene som lå ute for salg i mars.

Det viser en undersøkelse fra Logit Reseach as, som er gjennomført på oppdrag for Privatmegleren, ifølge Dagens Næringsliv.

Økningen er størst i Oslo og Akershus, der utbudet av dyre boliger var større enn i hele landet forøvrig allerede i mars og juni.

Den perfekte husstørrelsen

Blir spennende

- Våre interne tall viser at antallet omsetninger var marginalt lavere i september enn i juni. Omsetningstiden gikk samtidig opp med tre dager i snitt, til 56 dager. Men spriket er stort: Enten går boliger veldig raskt eller veldig sent eller ikke i det hele tatt, sier kjedesjef Robert Fauske i Privatmegleren til Dagens Næringsliv.

Ifølge Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret har man sett dette fenomenet før, men ikke i samme omfang.

- Det som blir spennende nå, er å se hvor mange som har økonomisk ryggrad til å sitte på boligen til det snur igjen, og hvor mange flere som blir nødt til å selge ut, sier Øye til DN.

Han mener at årsaken til at folk er nervøse, har mye å gjøre med mediene. Og videre at renteoppgangen også har hatt en innvirkning.

Hva er boligen din verdt?

Kilde: Dagens Næringsliv

Mer om boligpriser: