Luftig sengedrøm

Når selv ikke dyneløfting blir nok kan det være Evening Breeze-serien har nødhjelpa du trenger i sommer.

<B>OVERHENGENDE FARE FOR VIND:</B> Med Evening Breeze Canopi skal hete sommernetter bli litt mindre hete. Foto: Produsenten
OVERHENGENDE FARE FOR VIND: Med Evening Breeze Canopi skal hete sommernetter bli litt mindre hete. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnen til at du ikke ofret en seng som denne en tanke for bare et par-tre måneder siden, var fordi den sprø lyden av lårhalsbrudd lå så tykt utenpå hele Norge at den øredøvende støyen gjorde det vanskelig å tenke på noe som helst.

Nå som vinteren endelig har trukket seg tilbake fra store deler av Norge er det sannelig på tide å klage på varmen igjen, ikke minst når sola tar kvelden og den klamme og tidvis søvnløse natta igjen gjør det til noe av utfordring å sove godt.

Luftig gjennom hele natta

Evening Breeze har valgt et produktnavn som umiddelbart fører til gode assosiasjoner, og med Canopi-modellen videreutvikler de grunnidéen fra den opprinnelige Original-modellen: Seng med innebygget luftkondisjonering, eller "air condition" hvis du fortsatt ikke har vendt deg til den haltende, norske oversettelsen av ordet.

Ifølge produsenten kan du med Canopi lage ditt eget lille klimasystem, med utgangspunkt i sengehimmelen som ligger som en slags palme over de sovende. Denne liksom-velvingen inneholder er grunnpillaren i ventilasjonssystemet, og skal angivelig sende behagelig, nedkjølet luft ned mot madrassen.

Systemet skal visst nok ikke være verken støyende eller trekkfullt, og ettersom det heller ikke er et luftavkjølingssystem i tradisjonelle forstand, kan du fint sove med åpne vinduer uten å forstyrre luftflyten.

Foto: Produsenten
OVERHENGENDE FARE FOR VIND: Med Evening Breeze Canopi skal hete sommernetter bli litt mindre hete. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Jada - den har fjernkontroll

Selve kjøleelementet skal være ozon- og miljøvennlig, og produsenten gjør et poeng av at en lettere samvittighet også fører til bedre søvn. Det er muligens å overvurdere folk flest, men det er en fin tanke. Strømregningen kan også ta seg et hvileskjær - Canopi skal kunne redusere strømregningen med så mye som 60 prosent hvis du allerede har et luftkondisjonseringssystem installert på soverommet.

For å gjøre også mannen i huset interessert i produktet kommer det med fjernkontroll. Den lar deg velge mellom fem kjølenivå - kaldt, kjølig, friskt, bris og mild -, og er forøvrig så elegant at den fint kan ligge godt synlig uten å skjemme ut noen.

Prisen på Evening Breeze Canopi er alt annet enn mild. 3600 Euro (cirka 28.000 kroner) inkluderer riktignok installasjon, men er nok stiv kuling for mange lommebøker. På den annen side kan verdien av lydløs nedkjøling knapt overvurderes.

P.S. Sofaen du ser til høyre i bildet øverst i saken er heller ingen lettvekter. Her ser du hvorfor.

Skulle du ha behov for enda flere detaljer kan du sjekke ut denne videoen: