<b>TRANGBODD BORD:</b> Her er frelsen for trangbodde - sofabordet til venstre blir enkelt spisestuebord med plass for ti. Foto: Tom Rossau
TRANGBODD BORD: Her er frelsen for trangbodde - sofabordet til venstre blir enkelt spisestuebord med plass for ti. Foto: Tom RossauVis mer

Løsningen for trangbodde

Kameleon med spiseplass for ti.

Inspirert av sin egen trangboddhet, har den danske designeren Tom Rossau kommet opp med en bordløsning for små husværer.

Små leiligheter har sjelden plass til både spisebord og sofabord, og det ender gjerne opp med at du må velge det ene: Spisebord med spiseplass til å ta imot vennegjengen på middagsselskap, eller sofabord med plass til tekopper og småkaker når venninnene kommer på besøk.

Med Rossaus kombinasjonsbord trenger du ikke lenger velge. Her er det fullt mulig å si ja takk, begge deler.

Se også: Det unike speilbordet Tip over og det kombinerte dør- og bordtennisbordet.

Kameleon

Danske Tom Rossaus bord er altså ikke i utgangspunktet noe helt annet - som de ovenfor nevnte tilfellene som fungerer som dør eller speil når ikke bordet er i bruk - Rossaus bord er også i utgangspunktet et bord. Men du kan altså velge om du vil bruke det som spisestuebord eller sofabord.

Som du kan se av bildene, vippes sofabordets bein opp og forlenger bordplaten på spisebordet, samtidig som spisebordbeina vippes ut fra under bordplaten.

Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau
Foto: Tom Rossau


Spiseplass for ti

Som sofabord har det en høyde på 40 centimeter og måler 150 x 70 centimeter. Når bordet foldes ut, heves det til en bordhøyde på 70 centimeter og en bordstørrelse på230 x 70 centimeter. Slik får du spiseplass til hele ti stykker - ut av et beskjedent sofabord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan lese mer om produktet på Tom Rossaus danske nettside (ekstern lenke). Der kan du også finne hvilke norske forhandlere som har Rossau-produkter i sitt sortiment.