Logitech Harmony Touch erstattet altså fjernkontrollen til TVen, Blu-ray-spilleren, vår Canal Digital ADB-dekoder, Pioneer-receiver, og Apple-TV. Ja, den styrer også vår Xbox 360, selv om vi foretrekker selve padden når vi skal spille. Foto: Øyvind Paulsen
Logitech Harmony Touch erstattet altså fjernkontrollen til TVen, Blu-ray-spilleren, vår Canal Digital ADB-dekoder, Pioneer-receiver, og Apple-TV. Ja, den styrer også vår Xbox 360, selv om vi foretrekker selve padden når vi skal spille. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Logitech Harmony Touch

Fjernkontrollen som fort kan bli din nye bestevenn – ihvertfall hvis Logitech luker bort barnesykdommene.

I landets mange hjem formelig bugner det av fjernkontroller: Noen gode, svært mange dårlige, men det de ofte har til felles er at de stort sett bare styrer ett eneste produkt.

LES OGSÅ:

Resultatet er rot på stuebordet, og ikke minst problemer med å finne fram til den riktige kontrollen når du trenger den.

Løsningen for mange av oss har derfor vært å kjøpe en programmerbar fjernkontroll, og på den arenaen har Logitech allerede levert produkter i flere år. Vi i DinSide har testet flere av dem, blant annet Harmony 300i og Harmony 600, men årets nykommer har funksjoner som definitivt gjør den verdt en titt.

Hva er nytt med Harmony Touch?

  • Touch-skjerm. Det mest opplagte avsløres allerede i navnet, som selvsagt indikerer at du får en trykkfølsom fargeskjerm på 2,4 tommer. I praksis veksler du altså mellom å bruke fjernkontrollens fysiske knapper og touch-skjermen når du betjener stueanlegget.

    Tro likevel ikke at dette er Logitechs første fjernkontroll med touch-skjerm. Det var nemlig Harmony 1100, som vi testet så langt tilbake som i 2009. Dessverre hadde Harmony 1100 to store problemer: Den astronomiske prisen og trøblete programvare.

  • 50 favorittkanaler. Vi liker også at Harmony Touch lar deg lagre hele 50 kanaler i favoritt-listen. På Harmony 1100 gikk det til sammenligning bare an å lagre 24. Nytt er det det også at svært mange kanalikoner ligger i programvaren, i tillegg til at du selvsagt kan laste opp dine egne ikon-bilder om du ønsker det. Dette kommer vi tilbake til lenger ned.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Bedre å holde og mindre lader. For mens fremsiden av fjernkontrollen er ganske ordinær, har baksiden en kraftig bul. Det, kombinert med en litt ruglete bakside, gjør at fjernkontrollen ligger godt i hånden. Vi nevner også bordladeren, som siden den lader fjernkontrollen i stående posisjon heller ikke stjeler mye plass på bordet.
Store bilder av fjernkontrollen i alle mulige vinkler får du her:

Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P


Oppsett

Tidligere ba Logitech deg om å laste ned innstillingssoftware til PCen, for så å gjøre alle innstillinger der og laste dem over på fjernkontrollen.

Slik er det ikke lenger. For selv om du fortsatt må laste ned software (Logitechs Harmony Software og Microsoft Silverlight), så skjer all konfigurering av fjernkontrollen i nettskyen via myharmony.com.

Dette har sikkert sine fordeler, men det har også en ulempe du bør være klar over: Er det problemer med nettet hos deg eller Logitech får du verken satt opp eller redigert oppsettet på fjernkontrollen.

Når denne feilmeldingen dukker opp får du ikke overført innstillingene du har gjort til fjernkontrollen. Enda verre: De blir heller ikke lagret i Silverlight-versjonen, slik at du må gjøre hele jobben om igjen nesten gang. Foto: Øyvind P
Når denne feilmeldingen dukker opp får du ikke overført innstillingene du har gjort til fjernkontrollen. Enda verre: De blir heller ikke lagret i Silverlight-versjonen, slik at du må gjøre hele jobben om igjen nesten gang. Foto: Øyvind P Vis mer

Og, ja – det skjedde selvsagt oss den første kvelden vi skulle overføre innstillingene vi hadde gjort i web-oppsettet til fjernkontrollen, og da får du en kryptisk feilmelding som ser slik ut:

Heldigvis er det mye positivt med oppsettet også: Den store styrken til Logitech er produktdatabasen, med oversikt over all verdens tv-er, blu-ray-spillere, spillkonsoller og så videre, nå har blitt så stor at det er svært enkelt finne de produktene du har i stua.

Per dags dato ligger det for eksempel over 5.000 merker og over 225.000 produkter registrert, og vi hadde da heller ingen problemer med å legge inn våre produkter, inkludert ADB-opptakeren til Canal Digital. Det synes jeg er imponerende.

Vi gir også Logitech honnør for utfyllende hjelpetekst i oppsettet, også det er med på å gjøre jobben enklere.

Skulle du mot formodning ha et produkt som ikke er registrert, kan du selvsagt også legge det til manuelt om du har den gamle fjernkontrollen. Denne omstendelige prosessen er det imidlertid godt å slippe.

Se store bilder fra oppsettet vårt her:

Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Når denne feilmeldingen dukker opp får du ikke overført innstillingene du har gjort til fjernkontrollen. Enda verre: De blir heller ikke lagret i Silverlight-versjonen, slik at du må gjøre hele jobben om igjen nesten gang. Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P

Enkelt å legge til aktiviteter

Selve databasen er felles for alle Harmony-fjernkontrollene til Logitech. Forskjellene mellom de ulike kontrollene ligger derfor i hvor mange aktiviteter og apparater som kan styres, og her gjør Harmony Touch en god jobb.

Harmony Touch kan styre 15 enheter, og du kan også kombinere disse i ulike aktiviteter. Dette er praktisk fordi du da kan be fjernkontrollen om å utføre flere handlinger (les: aktiviteter) når du trykker på en bestemt kommando.

Når du trykker på TV, kan for eksempel både dekoderen, TV-en og receiveren slå seg på, samtidig som riktige innganger blir valgt på receiver og TV. Samtidig vil hurtigtasten «kanalvalg» kun påvirke dekoderen, og ikke for eksempel kanalene på TV-en.

Totalt opprettet jeg fem ulike aktiviteter hos meg: Se TV, se film, spill Xbox, bruk Apple TV, og spill musikk, og det var hyggelig å konstatere at dette fungerte svært bra i praksis. Så bra faktisk, at dette er en fjernkontroll som nå hele familien bruker.

Når det gjelder aktiviteter er det likevel en ting du bør merke deg: Når du bruker en aktivitet, for eksempel å spille musikk, er standardoppsettet at alle andre produkter er skrudd av. Det er jo fint når det gjelder å spare strøm, men hvis du samtidig vil at nyhetene og sporten skal bli spilt inn på HD-PVRen via timeshift, er det jo greit at den ikke skrus av. Slike unntak må du altså legge inn manuelt, men også det er en enkel sak på grunn av hjelpetekstene i oppsettet.

Se hvordan du legger til aktiviteter bilde-for-bilde:

Slik legger du til favorittkanaler

Harmony Touch kan som nevnt lagre hele 50 favorittkanaler, altså over dobbelt så mange som på Harmony 1100.

Også dette gjøres via den web-baserte Silverlight-løsningen, og selv om oppsettet i seg selv er svært enkelt, så opplevde vi likevel problemer underveis.

Det hele starter med at du må angi hvilken TV-leverandør du har, og her ligger for eksempel både Canal Digital Kabel, Get og RiksTV-inne. Fordelen med det er at alle kanalenes logoer og kanalplass ligger klart, slik at det bare er å overføre dem. I de tilfellene der det ikke finnes en logo, kan du selv overføre logobilder via PCen din.

Det er god brukervennlighet i praksis.

For meg som har Canal Digital parabol, var det imidlertid annerledes. Jeg måtte derfor velge alternativet: "Tilbyder ikke listet, vis alle kanaler". Noe stort problem var ikke det, for framgangsmåten er likevel enkel. Du blar deg fram, eller søker opp kanal-ikonet du skal bruke, og legger til riktig kanalnummer. Dette gjentas til alle favorittene er lagt til, og så er det bare å overføre favorittene til fjernkontrollen.

Det høres enkelt ut, men gikk altså galt i mitt tilfelle.

Problemet var nemlig at Silverlight-løsningen mistet kontakten med fjernkontrollen (som her er koblet til PCen via USB-kabel) hver gang jeg la inn over 10 kanaler. Og siden hele jobben lagres eksternt via MyHarmony.com, betød det at ingenting ble lagret. Jobben måtte altså gjøres helt på nytt, fordi en ikke har en lokal kopi på PCen din.

Til slutt fant jeg ut at alt gikk bra så lenge jeg ikke lagret mer enn 6 favoritter om gangen, men slik skal det selvsagt ikke være. Her er definitivt en softwareoppdatering på sin plass.

Etter at alle mine 50 favorittkanaler var opprettet kan du også sortere dem i ønsket rekkefølge. Akkurat den sorteringen skulle jeg ønske var litt enklere å utføre i praksis, men dette er tross alt noe du bare gjør en gang.

Se hvordan du oppretter favorittkanaler her:

Foto: Øyvind P

Konklusjon

Jeg liker Harmony Touch godt. Når alt fungerer er den både enkel å sette opp, og ikke minst så enkel i bruk at hele familien kan bruke den.

Jeg liker også den nye touch-skjermen, som ser fin ut, men som også gjør det enklere å bla seg fram til favorittkanalene fordi du ser logoene.

Alt dette er altså midt i blinken for meg. Det er derfor synd at softwaren ikke virker å være helt ferdig, og dette minner oss dessverre mye om Harmony 1100.

Fordelen med Harmony Touch er imidlertid at den er langt billigere, og at den nå fungerer godt, selv om vi hadde problemer under oppsettet.

Småproblemene gjør at vi ender opp på en litt svak femmer i denne runden. Synd, for hadde alt gått på skinner hadde vi glatt trillet en sekser.

Testresultat

Logitech Harmony Touch

Touch-skjerm som virker godt, 50 favoritter, laderen tar liten plass, innebygget batteri, god å holde, og i utgangspunktet svært enkel å sette opp. Kan brukes av HELE familien.

Software-problemer ga oss noen utfordringer under oppsettet. Slik skal det ikke være i 2012, og her ryker toppkarakteren for vår del.

Se alle våre tester