Liten leilighet? Null problem!

Her er møblene for deg som har få kvadratmeter å boltre deg på.

Publisert
Sist oppdatertHar du en hybel eller liten leilighet, og fortviler over at du ikke har plass til noe som helst? Da bør du se på disse smarte løsningene som gjør at du får flere møbler inn på kvadratmeterne.

BILDER: Geniale møbelløsninger

Britt Sundaker fra ...medMer viser hvordan du kan gjøre dette lille skapet om til gjesteseng. Foto: Per Ervland
Britt Sundaker fra ...medMer viser hvordan du kan gjøre dette lille skapet om til gjesteseng. Foto: Per Ervland Vis mer


- I Norge har vi bodd i store hus, med mye plass. Så det har ikke vært så stort behov for slike møbler, sier Britt Sundaker, eier og daglig leder av MEDMER AS, en butikk på Grünerløkka i Oslo, som spesialiserer seg på funksjonelle møbelløsninger

Men nå er det annerledes, forklarer Sundaker. Mange bor i mindre leiligheter i større byer, der behovet for å utnytte plassen er viktigere.

Skapsenger

Senger tar stor plass, men løsningen for å få større plass, trenger ikke være å kjøpe en mindre seng. Hvorfor ikke kjøpe en seng du kan gjemme bort, når du ikke ligger i den?

Skapsenger kan være løsningen. Dette er senger som er gjemt i kommoder eller skap, og som lett kan løftes ut og inn, slik at den ikke står i veien på dagtid.

Britt Sundaker forklarer at mange leiligheter i dag har en verandaløsning, som gjør at du må gjennom soverommet for å komme ut på verandaen. Da kan det være greit å putte sengen i et skap, slik at soverommet kan gjøres om til en slags stue, eller et oppholdsrom.

Smart og rombesparende spisebord fra Ikea. Foto: Ikea.no
Smart og rombesparende spisebord fra Ikea. Foto: Ikea.no Vis mer


Og sengene er designet slik at de skal være lette å få opp og ned, og vanligvis, kan du bare binde fast sengetøyet i seler på sengen, slik at du ikke må pakke det opp og ned hver gang du tar fram sengen.

- Det er så enkelt at alle kan gjøre det, sier Sundaker.

Se video og bilder av forskjellige skapsenger

Utvid spisebordet

Liten plass på kjøkkenet. Da bør du muligens satse på en smal oppvaskmaskin eller komfyr. På Ikea finner du oppvaskmaskiner som ikke er mer en 45 cm brede, og for eksempel på Elkjøp får du komfyrer som måler 50 cm i bredden.

Trenger du et spisebord, bør du satse på ett som ikke er altfor stort, men som kan utvides.

- For folk med små leiligheter er det best med bord som kan gjøres større, og da er fasanuttrekk det aller beste, sier Sandaker.

BILDER: Geniale møbelløsninger

AKTUELT:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer