Lite hyggelig med hytteskatt

Hytteskatt blir dessverre mer og mer vanlig...

Fyller kassen

Hytteskatt mer og mer vanlig, melder Dagbladet.

Flere kommuner velger å fylle kommunekassa med penger fra hyttefolket. Ti av landets 19 største hyttekommuner har innført eller vurderer å innføre hytteskatt, skriver avisen.

Fra i år kan kommunene nemlig selv velge om de vil innkreve skatt fra hytteeierne. Forutsetningen er at også boligeierne i kommunen pålegges slik skatt.

Mange milliarder

I 2006 hadde 270 av landets kommuner eiendomsskatt, noe som innbrakte 4,32 milliarder kroner. Nå kan disse kommunene også kreve skatt fra hytteeierne i kommunen.

Ifølge Dagbladet er Larvik, Tønsberg, Nøtterøy, Hvaler, Mandal, Stryn, Voss, Kvam og Hol blant de kommunene som foreløpig ikke innfører hytteskatt.

Dyrt kan det derimot bli for dem som har hytte i en av følgende kommuner: Øyer, Trysil, Fredrikstad, Sirdal, Bamble, Kragerø, Risør, Grimstad, Arendal og Kristiansand.

Hytteskatt

Er det OK med hytteskatt? (Avsluttet)
Nei(73%) 574
Ja(25%) 195
Vet ikke(2%) 16
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Knuser hyttedrømmen

Økonomer mener innføring av hyttetakst vil føre til fallende hyttepriser i gjeldende kommuner. Om ikke annet vil nok hytter i disse kommunene ikke stige like mye i verdi som i de andre hyttekommunene.

I tillegg kan enkelte hytteeiere oppleve at det blir for dyrt å eie hytte. Dag Refling i Huseiernes Landsforbund mener innføring av eiendomsskatt på hytter vil knuse hyttedrømmen for vanlige folk. Eier man en hytte som er verdt rundt tre millioner kroner, risikerer man en hytteskatt på 20.000 kroner i året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hardest rammet blir de med gamle familiehytter ved sjøen. Får eiendommen en verditakst på 10 millioner, kan kommunen kreve 70.000 kroner i eiendomsskatt, sier Refling til avisen.

Kilde: Dagbladet.