Designet på LGs råeste kjøleskap er svært elegant og eksklusivt.  Foto: Per Ervland
Designet på LGs råeste kjøleskap er svært elegant og eksklusivt. Foto: Per ErvlandVis mer

LGs smarte kjøleskap

IFA 2011: En vakker dag blir kjøleskapet ditt smartere enn deg, og denne godbiten viser vei.

Hele hvitevarebransjen satser nå tungt på å gjøre produktene så enkle som mulig i bruk, samtidig som de flesker til med lekkert design og avanserte funksjoner for å tilfredsstille den kresne delen av markedet.

Men hva betyr egentlig dette i praksis? Vi bruker like godt LGs råflotte kjøleskap for å forklare.

Smart og lekkert

Dette kjøleskapet fra LG fanget umiddelbart vår interesse på årets IFA-messe, og det er naturligvis ikke uten grunn - det ser nemlig fantastisk ut. Ikke er det noen fjern framtidsvisjon heller, for kjøleskapet er allerede til salgs i Sør-Korea, og for de med store lommebøker er det lov å håpe at det også kommer hit til Norge.

Overgangen fra et lukket kjøkkenrom til helåpne eller halvåpne kjøkkenløsninger, har nemlig endret kundenes krav til hvitevarene: Designet må kunne stå i stil med boligens øvrige stil, og i tillegg må produktene være langt mer støysvake, samt enklere å holde rene og vedlikeholde.

Her er noen av finessene:

  • Kjøleskapet har en trykkfølsom skjerm, og er naturligvis tilkoplet ditt trådløse nettverk. Dermed kan du surfe på nettet, se videoer, eller hente ned matoppskrifter. Du kan også legge igjen beskjeder til resten av familien, og får naturligvis automatiske oppdateringer av kjøleskapets software.

    Via skjermen er det også enkelt å registrere hvilke produkter du legger inn i kjøleskapet, dermed får du også beskjed når holdbarheten på produktene holder på å gå ut.

I videoen demonstrerer Sebastian Bengtsson fra LG hvordan det virker i praksis:

  • Smart Diagnoses: Via displayet på kjøleskapet eller din smartmobil får du beskjed om hva som eventuelt ikke virker, og ikke minst nøyaktig hvilken reservedel som trengs. Dermed er du sikret at reperatøren har med seg nøyaktig den delen du faktisk trenger dersom noe skulle gå galt.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Smart Access: Via mobilen eller en PC kan du også overvåke og justere kjøleskapet. For eksempel justere temperaturen når du ikke er hjemme, eller sjekke hvilke varer du faktisk har lagt inn, sånn at du vet hva du trenger å handle på vei hjem.

    Vi liker også at kjøleskapet har en hurtigdør i front, for enkel tilgang til varer du bruker ofte. Hos ungkaren vil det kanskje være ølflaskene, som du ser eksempel på i videoen over.

  • Smart Grid-funksjon: Kjøleskapet er allerede tilpasset den nye strømteknologien, som utnytter strømbehovet i de timene av døgnet hvor strømmen er billigst. Merk deg at dette ikke er innført enda, men kjøleskapet er altså klargjort for funksjonen.
Som sagt er det ennå ikke avgjort om denne modellen kommer til Norge, og om den gjør det vil den garantert bli kostbar på grunn av det spesielle designet. Funksjonene som finnes, vil imidlertid også komme på langt rimeligere modeller.

Foto: Per Ervland
Designet på LGs råeste kjøleskap er svært elegant og eksklusivt. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland