<B>NÅ ER DE PÅ VEI:</B> Oled-TV-ene kommer til Norge om ikke så altfor lenge, men de vil koste skjorta, buksa og muligens ullundertøyet. Foto: LG
NÅ ER DE PÅ VEI: Oled-TV-ene kommer til Norge om ikke så altfor lenge, men de vil koste skjorta, buksa og muligens ullundertøyet. Foto: LGVis mer

LGs Oled-TV kommer til Norge

Men prisen blir skyhøy, og vel så det.

Forrige uke skrev DinSide.no om LGs ferske Oled-TV, som hadde fått bekreftet salgsstart i Asia. Disse såkalte super-TV-ene har blitt vist fram på elektronikkmesser i årevis, men vanskelig produksjonsforhold og høye priser har ført til flere lanseringsutsettelser.

Under årets CES-messe i Las Vegas ser det endelig ut til å løsne, og LG har i dag sendt ut en pressemelding hvor de både bekrefter norsk lanseringstidspunkt (med litt slingringsmonn) og norsk pris.

Våre førsteinntrykk av Oled-TVen kan du lese mer om her.

Helt ny teknologi

Modellen det er snakk om er WRGB OLED TV 55EM970V, en 55-tommer med Oled-teknologi, som altså skal gi dramatisk forbedret bildeteknologi. LG sparer da heller ikke på det språklige kruttet i pressemeldingen, hvor de kaller Oled-lanseringen for "starten på en ny æra av høy bildekvalitet og design i en TV-bransje som ikke har sett noe liknende siden oppfinnelsen av fargefjernsynet".

Det er naturligvis en påstand vi i DinSide.no håper å teste så snart TV-en er tilgjengelig.

Ifølge LG forventes TV-en å kunne leveres på det norske markedet "i løpet av første halvår 2013", med en norsk cirkapris på – hold deg fast – 89.999 kroner.

Særdeles tynn

55EM970V vil ha både 3D-teknologi og smart-TV-funksjonalitet, og slippes i Sør-Korea allerede neste måned hvis alt går etter planen. TV-en er syltynn, fire millimeter for å være nøyaktig, og selv om foten naturligvis spiser opp noen ekstra centimeter i bunn, begynner det nå å bli reell fare for at forbrukerne må finne fram plaster hver gang de skal snu eller støvtørke TV-en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du se en video av TV-en:


Les flere saker fra CES 2013 her!