En liten sukkerbit fra LG dette her.  Foto: LG via <a target='_blank' href='http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/'>Creative Commons</a>
En liten sukkerbit fra LG dette her. Foto: LG via Creative Commons Vis mer

LGs nye retro-TV

Nå får hipsterne på Grünerløkka noe å glede seg til.

Publisert
Sist oppdatert

At LG er gode på design er ingen overraskelse. Sammen med sin sør-koreanske erkekonkurrent Samsung har de nemlig satt standarden på TV-design helt siden flat-TV-ene gjorde sitt inntog.

Her får du alle våre TV-tester!

Men ikke alle er opptatt av rammeløst design, og å skaffe seg en modell som er enda tynnere enn naboens. Og det er altså denne kundegruppen LG nå frir til.

32 nostalgiske tommer

LG har ganske enkelt tatt det beste fra TV-designet på 70- og 80-tallet, og krydret det med dagens teknologi. Dessverre har ikke LG tatt seg bryet med å gi den et ordentlig navn, her må vi altså nøye oss med den noe kryptiske modellbetegnelsen 32LN630R.

<strong>Vi synes dette er lekkert! Foto:</strong> LG via <a target='_blank' href='http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/'>Creative Commons</a>
Vi synes dette er lekkert! Foto: LG via Creative Commons Vis mer


Designet er det likevel ingenting å si på:

Den 32 tommer store TV-en har nemlig både tre-elementer og en kremhvit farge som gjør at den skiller seg ut fra den gemene TV-hop. Vi liker også at den har to store brytere på høyre side for å justere volum og kanalvalg, i tillegg til tre små menyknapper over høyttaleren.

Her vil altså den eldre generasjonen nikke gjenkjennende på hodet, og skulle ungdommen i huset bli forvirret er det godt å vite at det selvsagt også følger med en vanlig fjernkontroll.

Men retro-stilen er ikke fullendt, for LG har heldigvis ikke falt for fristelsen til å lage en ekte tjukkas-TV. I stedet for et gammeldags bilderør er det derfor snakk om klassisk kant-LED modell.

Som vanlig har LG brukt sitt eget IPS-panel, som har den fordelen at innsynsvinkelen er god. Oppløsningen er forøvrig på 1080p, og selv om TV-en ikke har så mange HDMI-innganger ( vi så kun en på baksiden), har den både USB og MHL-inngang. Dermed kan du spille av innhold både fra en minnepenn, en harddisk, eller fra smartmobilen din.


Pris og lansering?

Omregnet til norske kroner ligger prisen i Sør-Korea på rundt 4.550 norske kroner. I dagens TV-marked er det en god del over snittet, men her betaler man selvsagt ekstra for designet.

Vi tipper TV-en kommer til Norge i løpet av høsten, men håper å få mer informasjon om lanseringstidspunkt og norsk pris på IFA-messen som starter den første helgen i september.

Alle våre TV-tester får du her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer