LGs nye OLED-TV: Prisen er halvert

Kjøpte du forgjengeren da den var ny? Da beklager vi om denne saken vil få deg i dårlig humør...

<b>SIKLE-SIKLE:</b> Den TV-en du har hjemme blir fort gammeldags når du har sett kvaliteten du får med en OLED. Foto: LG
SIKLE-SIKLE: Den TV-en du har hjemme blir fort gammeldags når du har sett kvaliteten du får med en OLED. Foto: LGVis mer

OLED-teknologien kombinerer de beste egenskapene til plasma og LED-teknologien, og resultatet er blant annet et sortnivå du aldri før har sett maken til. Så langt så bra altså.

Problemet hittil har vært at prisene har vært alt for høye, men det er nå i ferd med å endre seg.

Selv om nesten alle de store TV-produsentene har vist fram store og fine OLED-TVer på messer i utlandet, er det kun LG som per dags dato har OLED-TV-er i store størrelser som faktisk er å få kjøpt i butikken. Den første modellen var en buet 55-tommer, og siden har de også laget en helt flat versjon uten høyttalere.

LES VÅR TEST AV LGs OLED PÅ 55-TOMMER HER!

Det eneste virkelig store minuset med LGs OLED-modeller har vært prisen. For selv om du i dag får kjøpt den til rundt 30.000 kroner, kostet den hysteriske 70.000 kroner da den kom på markedet, og selv da vi testet den lå prisen på rundt 65.000 kroner.

Prisene har altså rast kraftig, og er dermed et godt eksempel på hvor dyrt det kan være å være først ute.

Den gode nyheten er imidlertid at dagens pris på den utgående modellen ser ut til å bli videreført på den nye versjonen.

LGs nye OLED: Starter på 30.000

BUET: Vi synes 55-tommer er litt lite for å få noen aha-opplevelse av bueformen, men TV-produsentene er ikke enige med oss... Foto: LG
BUET: Vi synes 55-tommer er litt lite for å få noen aha-opplevelse av bueformen, men TV-produsentene er ikke enige med oss... Foto: LG Vis merDen nye OLED-modellen heter LG 55EC930V, og skal kunne kjøpes i norske butikker fra begynnelsen av september i år. Og den anbefalte startprisen skal være rundt 30.000 kroner.

Dette er også den prisen som står registrert hos Prisjakt, men foreløpig er det kun Elkjøp som har lagt den i sortimentet.

Hva skiller den fra forgjengeren?

Vi kommer selvsagt til å se nærmere på TV-en på høstens IFA-messe, men allerede ut fra bilder og det lille vi har spesifikasjoner er det et par poenger som er verdt å merke seg:

Som navnet tilsier har LG 55EC930V fortsatt en størrelse på 55-tommer. Som på forgjengeren er skjermen buet, og den har en vanlig HD-oppløsning på 1080p (1920/1080).

Er du på jakt etter en OLED-TV med 4K-oppløsning er altså ikke dette modellen for deg. De modellene skal komme senere i år, men da kan vi garantere at også prisen vil bli en helt annen.

Det er også verdt å merke seg at denne modellen får LGs nye SmartTV-løsning, altså den som du finner på LGs øvrige 2014-modeller. (Forgjengerne var i praksis 2013-modeller, og hadde ganske enkelt ikke kraftige nok prosessorer til dette). Styringen skjer forøvrig fortsatt med LGs Magic Remote-kontroll.

Også designmessig har det skjedd ting, og det gjelder spesielt foten på kabinettet. På forgjengeren var det nemlig en gjennomsiktig sokkel som også inneholdt høyttalerne. På den nye modellen er høyttalerne i stedet skjult på bak- eller undersiden, og TV-en har fått en mer vanlig TV-fot.

Kilde: Elkjøp og Lyd & Bilde