Det er kanskje ikke så rart at hun smiler lurt, der hun står bak en av 2012 mest etterlengtede TV-modeller. Foto: Produktbilder LG
Det er kanskje ikke så rart at hun smiler lurt, der hun står bak en av 2012 mest etterlengtede TV-modeller. Foto: Produktbilder LGVis mer

LG viser OLED-TV på 55-tommer

CES 2012: Vi har hørt om OLED-teknologien i flere år, men først nå begynner det å skje noe.

Selv om OLED-teknologien har blitt utnevnt som neste generasjons TV-standard i mange år, er det fortsatt den trofaste LCD og plasma-teknologien som ligger i bunn på TV-modellene du og jeg kan kjøpe.

Hovedproblemet med OLED har hittil vært at utviklings- og produksjonskostnadene har vært så høye - spesielt i store størrelser, at det i stedet har vært mer lønnsomt å forbedre dagens LED- og plasma-teknologi. Noen få unntak har imidlertid blitt sluppet i et svært begrenset opplag, blant annet LGs rålekre og svært gode 31-tommer som du ser en videosnutt av her:


På årets CES-messe vises imidlertid OLED-modellene i mer interessante størrelser, og LG er blant de første til å lette på sløret.

Alle sakene fra CES 2012 får du her!

LG OLED på 55-tommer

Fordelene med OLED er flere, men stikkordene er tilnærmet ubegrenset kontrast og lysstyrke, samt god innsynsvinkel og minimal responstid. OLED-teknologien kombinerer kort sagt det beste fra LCD og plasma-teknologien, og bruker organiske lysdioder som gir lys og farge farge direkte. Sammenligner vi med LCD/LED-TVene, blir forskjellen tydelig, ettersom de har lysdiodene plassert bak selve panelet.

Også designmessig blir dette en showstopper, LG skryter nemlig av en vekt på 7,5 kilo og en dybde på kun 4 millimeter. Det er definitivt imponerende tall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utsnittet til høyre viser hvor slank TV-en er, i følge LG er det kun 4 millimeter! Foto: Produktbilder LG
Utsnittet til høyre viser hvor slank TV-en er, i følge LG er det kun 4 millimeter! Foto: Produktbilder LG
Det er kanskje ikke så rart at hun smiler lurt, der hun står bak en av 2012 mest etterlengtede TV-modeller. Foto: Produktbilder LG


LG skryter også av at de har inkorporert en fjerde fargepiksel og farge-forbedrer i panelet. Dette minner forsåvidt litt om Sharps Quattron-prinsipp, der en gul subpiksel er på plass, men hos LG er det altså hvitt som er brukt. I følge LG skal den hvite subpikselen (i tillegg til de vanlige rød, grønn, og blå) gi en riktigere fargepalett, samtidig som den nye fargeforbedreren øker innsynsvinkelen dramatisk.

OLED-modellen skal i tillegg ha en responstid som er 1000 ganger raskere enn dagens LCD/LED-modeller.

Pris?

Forventet pris og salgsdato er foreløpig ikke klar, men det er verdt å merke seg at LG nå påstår at de har klart å senke prispunktet til det selv anser er et konkurransedyktig nivå.

I følge informasjonen vi har fått, skyldes dette blant annet at de har funnet en smartere måte å produsere OLED-TVene på i stor størrelser. At dette vil bli en TV som ligger i det øverste prissjiktet er det likevel ingen tvil om.

Kilde: LG