LG LZ970W skal være verdens største full-LED 3DTV. Den er i hvert fall så stor at den ikke vises i all sin prakt her... Se bildespesial lenger ned. Foto: Produsenten
LG LZ970W skal være verdens største full-LED 3DTV. Den er i hvert fall så stor at den ikke vises i all sin prakt her... Se bildespesial lenger ned. Foto: ProdusentenVis mer

LG: Verdens største LED-TV

CES 2011: Vårens store teknoeventyr har allerede begynt, her er LGs desidert største godbit, og en mer folkelig variant.

LAS VEGAS: Selv om CES-messen i Las Vegas ikke åpner før den 6. januar, har nyhetene allerede begynt å lekke - og da spesielt fra den koreanske giganten LG.

Se også DinSides 3D-TV guide her

Verdens største 3D-LED

Den 72 tommer store LZ970W skal, i følge LG selv, være verdens største Full LED LCD 3D-TV, og får altså sin debut på CES 2011 i Las Vegas. Beistet er ventet til Norge i løpet av første halvår 2011, men erfaringsmessig ville vi tatt det med en klype salt... Uansett kan en forsinket levering være helt greit her, for selv om LG ikke oppgir noen pris, så er det ingen tvil om at dette blir svært, svært dyrt. En forlenget spareperiode kan altså komme bra med.

Ny TV? Her er huskelisten du bør ta med i butikken

Men hva får du egentlig? LZ970W har LED-feltene plassert direkte bak panelet og lokal dimming, og bildemessig er dette en fordel kontra TV-ene som er utstyrt med kant-LED.

72-tommer er forøvrig så stort at også 3D-opplevelsen bør være bra ivaretatt, når det gjelder 3D er nemlig størrelse et viktig poeng, så her bør det være håp om svært god dybdefølelse når du setter deg ned i godstolen.

TV-en er ellers utstyrt med TruMotion 400Hz oppdagering, for å sikre jevne bilder og minimere hakking, og leveres med en bevegelsessensitiv (gyrobasert) fjernkontroll som lar deg styre TV-ens funksjoner ved å bevege på hånden. TV-en har selvsagt også fått alt det LG klarer å hoste opp av finesser via USB, nettverk og DLNA, og spesielt LGs nye Smart TV-konsept bør nevnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
PZ950N kommer i både 50 og 60-tommer, og vil passe bra for plasma-entusiastene. Foto: Produsenten


Smart TV

Tanken bak Smart TV-konseptet er å gi deg enda bedre oversikt og tilgang til underholdningstjenester (TV-applikasjoner og spill) direkte på TVen. En viktig del av dette er at du både skal få innhold fra lokale levarandører, men også fra de store globale aktørene.

Hvorvidt alt dette vil fungere for oss her i Norge er vi imidlertid svært skeptiske til. Dette må vi komme tilbake til senere når vi får anledning til å teste funksjonene her hjemme.

Fortsetter med plasma

Selv om LED-tekologien blir stadig bedre, har faktisk innføringen av 3D gitt plasma-leiren flere ben å stå på. 3D gjør seg nemlig svært godt på plasma TV-er, og PZ950N-serien er her LGs nye flaggskip.

Modellen kommer i både 50 og 60-tommers størrelse, og også her får du Smart TV-funksjonen og den bevegelsesfølsomme Magic Motion-fjernkontrollen som også finnes på 72-tommeren. TV-en leveres forøvrig med 3D-briller fra Alain Mikli, 600Hz-funksjon, styring via iPhone/Android-mobiler, og opptaksmulighet via USB-funksjonen.

Heller ikke her er prisen fastsatt, men trøsten får være at disse blir vesentlig billigere enn 72-tommeren, og at de bruker enda mindre strøm enn årets TV-modeller.

Forventet lansering i Norge er april 2011, uten at vi helt stoler på det heller...

Her er DinSides TV-tester

Flere saker fra CES 2011