Det er bare å la seg imponere over hva LG og Samsung får til. Her ser du LGs fleksible Oled-TV, en TV som altså bøyer seg. Foto: PRODUKTBILDER LG
Det er bare å la seg imponere over hva LG og Samsung får til. Her ser du LGs fleksible Oled-TV, en TV som altså bøyer seg. Foto: PRODUKTBILDER LGVis mer

LG og Samsung: TV-er som bøyer seg

TV-krigen mellom de to koreanske gigantene driver utviklingen framover.

Med sitt nye slagord «It's all possible» er det ingen tvil om at LG mener alvor, og sammen med Samsung er det de to koreanske firmaene som har den største innovasjonstakten i TV-bransjen.

For mens konkurrentene hovedsaklig har prioritert TV-er med 4K-oppløsning, er de fortsatt de to eneste som faktisk har OLED-TVer på 55-tommer i salg, og vi har allerede testet LGs OLED-TV her.


Og dette forspranget ser de ikke bare ut til å beholde, alt tyder nå på at det også kommer til å øke. De svært lovende OLED-prototypene til Sony og Panasonic er nemlig skrinlagt.

Det er en stor skrape i lakken, for de 56-tommer store OLED-TVene med 4K-oppløsning var rett og slett et syn for guder.

LGs TV bøyer seg!

På årets CES-messe har LG og Samsung tatt nok et skritt: At TV-ene blir større og større og at stadig flere av modellene har 4K-oppløsning er selvsagt ingen overraskelse, det klarer nesten alle produsentene å levere idag.

LES OGSÅ: Stor test av de beste 4K-TVene akkurat nå!

Den store nyheten er at TV-en nå bøyer seg! I praksis vil det si at du ikke lenger trenger å velge mellom en flat eller buet TV: Det er bare å trykke på en knapp på fjernkontrollen, så justerer TV-en seg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenslansering: LGs bøybare Oled på 77-tommer

LG lanserer hele 5 OLED-TVer på CES-messa, hvorav den minste er på 42-tommer. Det er imidlertid storebroren på 77-tommer og med 4K-oppløsning som er gullkalven i samlingen siden den også har et fleksibelt OLED-panel:

I praksis betyr det at du selv kan velge om TV-panelet skal være rett eller buet, og i følge LG er de først i verden med å gjøre dette på et OLED-panel.

Justeringen skjer enkelt via fjernkontrollen, og med tanke på at TV-en er så stor kan det også godt hende at effekten av et buet panel blir bedre enn vi syntes vi fikk ut av dagens buede OLED på 55-tommer.

Prisen? Den er det alt for tidlig å si noe om, bortsett fra at den blir skyhøy. Om modellen kommer til Norge blir det uansett ikke før årsskiftet 2014/2015.

Bilde av TV-modellen ser du her:

Det er bare å la seg imponere over hva LG og Samsung får til. Her ser du LGs fleksible Oled-TV, en TV som altså bøyer seg. Foto: PRODUKTBILDER LG
Det er bare å la seg imponere over hva LG og Samsung får til. Her ser du LGs fleksible Oled-TV, en TV som altså bøyer seg. Foto: PRODUKTBILDER LG Vis mer


Samsung: Hovedfokus bued LED med 4K-oppløsning

At LG var først ute med en bøybar OLED-modell, irriterte helt sikkert storebror Samsung. Men heller ikke de har ligget på latsiden, selv om det så langt bare er 4K-oppløsning og ikke OLED som har fått mest oppmerksomhet.

Flate 4K-modeller fås i størrelser fra 50 til 75-tommer, og den aller største er på hele 110-tommer, noe som skal være verdens største. Det tipper vi også prislappen vil bli, men den er heller ikke klar.

I tillegg kommer det buede 4K-modeller 55-, 65-, og 78-tommers størrelse (U9000), og som vanlig er det her kant-LED som brukes:

Samsung UHD U9000 Foto: PRODUKTBILDE
Samsung UHD U9000 Foto: PRODUKTBILDE Vis mer


Den buede toppmodellen er imidlertid hele 105-tommer stor.

105-tommeren skiller seg også ut ved å at den kommer i 21:9-format (som vi tidligere kjenner på en av våre favoritter Philips Cinema 21:9). Fordelen med det er spesielt at du slipper striper over og under filmen, en perfekt film-TV altså.

Som vanlig har også Samsung tenkt på designet, og baksiden kan faktisk fås i tre. Akkurat det studioleiligheten din drømmer om altså.

Samsungs buede 105-tommer. Foto: PRODUKTBILDE
Samsungs buede 105-tommer. Foto: PRODUKTBILDE Vis mer

Bilde av 105-tommeren ser du her:

Samsungs bøybare prototype

Mens LGs bøybare Oled nesten ser produksjonklar ut, viste Samsung fram en ren prototype på 85-tommer. Også den er med 4K-oppløsning, men det er altså en LED og ikke en Oled-modell. TV-en er også betraktelig dypere enn LGs alternativ, så her blir det nok overtidsjobbing på Samsungs ingeniører...

Mer informasjon om den får du hos Cnet.

Flere saker fra CES 2014