LGs største LED-TV er enorm, men det er ikke solbriller hun rekker fram.  Foto: LG
LGs største LED-TV er enorm, men det er ikke solbriller hun rekker fram. Foto: LGVis mer

LG med verdens største LED-TV

Størrelseshysteriet fortsetter med uforminsket styrke, og med 84 tommer er det nå LG som leder rotteracet.

TV-en du har hjemme i stua, ser fort liten ut når de store TV-produsentene viser fram sin største messe-TVer. Grunnen er ganske enkelt at de liker å vise fram hvor langt de klarer å utvikle teknologien, og en ting er sikkert: Konkurransen om å ha den største modellen er stor.

Les også: Ingen vil ha små TV-er lenger

Plasma er fortsatt kongen på haugen

Når det gjelder store størrelser er det fortsatt plasma-modellene som leder an, og spesielt Panasonic har ligget et lite hestehode foran alternativene fra LG og Samsung.

Såvidt vi vet er det fortsatt Panasonics 152-tommer som er den største, og den kan du faktisk kjøpe - om du har lyst til bruke boliglånet til noe litt utenom det vanlige...

Den nye LED-kongen er på 84-tommer

Fjorårets største LED-TV var Samsungs D9005 på 75-tommer, og at det helt sikkert irriterte konkurrenten LG er det ingen tvil om, for nå slår de grusomt tilbake.

På årets CES-messe viser de nemlig fram sin nye gigant på hele 84-tommer, og som du ser av grafikken under, får den en vanlig 46-tommer til å krympe seg:

84 tommer er STORT... Foto: Displaywars.com
84 tommer er STORT... Foto: Displaywars.com Vis mer


Så hva får du?

  • Det mest oppsiktsvekkende er TV-ens oppløsning, som er på hele 3840x2160 piksler, også kalt 4k fordi den er fire ganger høyere enn på dagens "fullHD"-TVer.
  • I tillegg til å være tynn, har TV-en også fått en svært tynn ramme. LG skal også lansere en såkalt "magisk fjernkontroll", som lar deg styre TV-en med talekommandoer og bevegelser, i tillegg til at du selvsagt kan trykke og ta på den. (Vi håper den virker litt bedre enn den tryllestavfjernkontrollen vi testet i fjor.)
  • TVen har selvsagt 3D-funksjon, og bruker LGs passive 3D-teknologi. Fordelene her er at 3D-brillene er billige, og at de ikke trenger strøm. LG lover også gratis 3D-innhold via SmartTV-funksjonene.
  • LG varsler også en kraftig oppdatering av TV-ens SmartTV-funksjoner. I tillegg til nye finesser og hele 1200 ulike TV-apper (hvor mange som kommer til Norge er usikkert) vil det sikkert også innebære et bedre menydesign. Akkurat her har de nemlig ligget et stykke bak Samsung, men foreløpig er det ikke gitt noe mer informasjon om dette.
Alle våre nyhetssaker fra årets CES-messe får du her!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris?

Det er foreløpig ikke bekreftet om TV-en faktisk blir lagt ut for salg i 2012, men om det skjer vil den garantert koste blod, svette og tårer.

Til sammenligning lå Panasonics lett utdaterte 103-tommer til salgs for rundt 600.000 kroner på Elkjøp, og selv om prisene har forandret seg siden den gang, så blir den antagelig uoppnåelig for oss lønnsslaver.

Bildene er imidlertid gratis:

Foto: LG
LGs største LED-TV er enorm, men det er ikke solbriller hun rekker fram. Foto: LG
Foto: LG
84 tommer er STORT... Foto: Displaywars.com