LG med dampskap til klærene dine

Nytt produkt skal gi deg rene og velduftende klær, helt uten vann eller vaskemiddel.

Det ser kanskje ut som et alminnelig tørkeskap, men LG Styler kan gjøre langt mer.  Foto: LG
Det ser kanskje ut som et alminnelig tørkeskap, men LG Styler kan gjøre langt mer. Foto: LG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det mulig å finne opp klesvasken på nytt? Det er ihvertfall lov å prøve, og det gjør LG med sitt nye produkt, LG Styler. Dette er for oss en ny type produkt, som vi i mangel på et eksisterende ord har valgt å kalle dampklesskap. Eller klesdampeskap, om du vil.

LG Styler kan til forveksling se ut som et kjøleskap eller et tørkeskap, men gjør det stikk motsatte. Ved hjelp av ulike teknologier som foreløpig ikke er nærmere spesifisert, med unntak av dampfunksjon, skal skapet rense klær og fjerne dårlig lukt. Og om du ikke akkurat får strykekant på klærene, skal skapet også bidra til å redusere skrukker.

Du kan selvsagt rense flere klær på én gang: Her et par dressjakker og skjorter, ullgensre, slips og en hatt.  Foto: LG
Du kan selvsagt rense flere klær på én gang: Her et par dressjakker og skjorter, ullgensre, slips og en hatt. Foto: LG Vis mer


– LG Styler er et unikt produkt som er designet for klær som kan vaskes og dem som må strykes, sa Seong-jin Jo, President og CEO for LG Electronics hvitevareselskap.

Styleren kan friske opp (...) en rekke forskjellige stoff, fra skjorter, gensere og slips til dresser og tykke vinterkåper. Du kan bruke dem lenger før du eventuelt må rense den, slik at du kan kutte i de dyre renseriregningene.

Blir klesvasken renere med damp? Vi har testet

Dampes i fasong

De fleste vaskemaskiner som er litt mer avansert enn snittet har en eller annen form for et "oppfriskingsprogram". Og det er forsåvidt dette LG gjør. Men i stedet for å måtte vente ved siden av maskinen, for å kunne henge opp det fuktige plagget kjapt, slik at det tørker av seg selv i sånn noenlunde form, henger du her opp klærene, og de vil tørke av seg selv.

LG Styler er i tillegg utstyrt med en bevegelig klesengerfunksjon, som skal riste lett på klærene mens de dampes (og duftes) for å riste bort smårynker, støv og dårlig lukt.

Dampfunksjonen skal fjerne dårlig lukt - og for dem som ønsker det, kan man også tilsette godlukt med en egen aromasprayfunksjon. Man skal kunne velge selv, men om det betyr at man velger blant et par predefinerte dufter, eller om man kan tilsette sin egen parfyme, sies ikke.

Samsung Eco Bubbles: Som å vaske klærene i farris

Stillegående

Er du blant dem som sliter med å få vasket klær, fordi du bor i blokk eller bygård, og sjelden er hjemme i anstendig tid for sentrifugering? Styleren skal være stillegående, maks støynivå skal være 40 desibel når den er i bruk.

Skapet er i rustfritt stål, og kontrolleres fra et touchpanel foran på døren.

En variant av skapet ble vist frem som en prototype på IFA i 2010, og se en video av prototypen her. Nå er det altså i produksjon og i salg i blant annet Korea, LGs hjemland. Mon tro om ikke de pengesterke fashionistaene i Gangnam allerede har lagt sin elsk på det?

Det har foreløpig ikke lykkes oss å få en kommentar fra LGs representanter i Skandinavia for å bekrefte når - eller om - skapet lanseres her, og hva det eventuelt vil koste. Vi vil oppdatere artikkelen når vi får svar.

DinSide er til stede på den store elektronikkmessen i Las Vegas: Her finner du alle våre nyheter fra CES 2013

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer