Til tross for at bildet blir projisert er bildekvaliteten høy, selv når det er mye lys i rommet. Dette takket være det mørke panelet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Til tross for at bildet blir projisert er bildekvaliteten høy, selv når det er mye lys i rommet. Dette takket være det mørke panelet. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

LG lanserer Hecto: Verdens største vegghengte TV

Ikke helt som andre fjernsynsapparater...

LAS VEGAS: På alle de største paviljongene under årets CES-messe i Las Vegas dreide det som om det samme; fjernsynsapparater. Vi opplever fortsatt en rivende utvikling på området, og nå er det ikke lenger full HD og LED det handler om, men Ultra High Definition på 4K og OLED. Sistnevnte muliggjør enda tynnere TV-er, med en bildekvalitet av en annen verden - fra alle vinkler.

Les også: 2013 blir OLED TV-ens år

Men ikke alle går i flokk alltid. LG, som sammen med Samsung kanskje er den mest innovative aktøren på området, viste fram det de hevder er verdens største vegghengte TV, Hecto på 100 tommer.

Laser TV

Vi oppdaget imidlertid raskt at det ikke var verken LED-baklyst panel eller OLED det var snakk om på Hecto, men det LG kaller for Laser TV. I praksis er det en projeksjonsløsning, men i motsetning til vanlige projektorløsninger projiseres bildet på et spesielt panel med mørk overflate.

Det gjør at bildet bevarer dynamikken og sortinivået selv om rommet er godt opplyst.

Det vegghengte panelet har en mørk overflate som reflekterer laserlyset.
Det vegghengte panelet har en mørk overflate som reflekterer laserlyset. Vis mer


Og selve projektor-enheten sitter i forkant, og kun en knapp halvmeter fra skjermen. Til tross for dette var lysstyrken jevnt fordelt over hele skjermen. Ikke så rent lite imponerende, faktisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildet projiseres fra kun 56 cm avstand. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Bildet projiseres fra kun 56 cm avstand. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Like bra farger og kontrast som på vanlige TV-er får du imidlertid ikke, selv om LG oppgir det imponerende dynamiske kontrastforholdet på 10.000.000:1.

Full SmartTV-funksjonalitet

For øvrig har TV-en det du forventer av et moderne fjernsynsapparat, som full HD-oppløsning, SmartTV-innhold, 2 x 10W stereohøyttalere, tre HDMI-innganger og en fjernkontroll som både kan trykkes på og veives med for å utføre forskjellige oppgaver.

Levetiden skal være på minst 25.000 timer, lover produsenten, som antyder en pris på rundt 10.000 dollar (57.000 kroner) når Hecto kommer på markedet senere i år.

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene