LG klare med sin første 8K-TV

Kommer i butikkene i løpet av 2016.

<B>33 MILLIONER BILDEPUNKTER</B>: LG tar et skritt nærmere virkeligheten med sin nye toppmodell. Foto: LG DISPLAY
33 MILLIONER BILDEPUNKTER: LG tar et skritt nærmere virkeligheten med sin nye toppmodell. Foto: LG DISPLAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS: Trodde du at din nye TV med 4K-oppløsning var fremtidsrettet? Nei, nå er det snart 8K som gjelder. Spesielt for deg som har lyst på en virkelig stor TV - og har romslige budsjettrammer.

Syltynt

Under årets CES-messe i Las Vegas viser den koreanske TV-produsenten LG fram en rekke nye modeller, og som ventet er hovedfokus på Oled-familien, som får hele åtte nye medlemmer. Under gårsdagens pressekonferanse viste markedssjefen i LG, David VanDerwaal blant annet frem toppserien LG Signature med 4K-oppløsning.

Det mest oppsiktsvekkende med den er tykkelsen, eller skal vi si tynnelsen, på utrolige 2,57 millimeter. Det tilsvarer tykkelsen til fire kredittkort! Høyttalerne er plassert i foten, og skal by på bedre lyd enn på tidligere modeller, lover LG.

Samtlige modeller skal støtte de forskjellige HDR-standardene, inkludert DolbyVision og HDR10.

LG Signature måler kun 2,57mm i dybden. Foto: ENGADGET
LG Signature måler kun 2,57mm i dybden. Foto: ENGADGET Vis mer


Sylskarpt

For deg som er mer opptatt av skarphet, lanserer LG samtidig modellen UH9800. Dette er selskapets første 8K-TV (16 ganger høyere oppløsning enn full HD og fire ganger mer enn 4K), og den kommer i butikkene i løpet av 2016.

TV-en har en størrelse på 98 tommer, og oppløsningen er på 7.680 x 4.320 piksler. Det betyr at den kan vise hver minste detalj i et 33 megapiksels stillbilde. Det er da også omtrent det eneste som er å oppdrive i 8K-oppløsning i skrivende stund.

En prototype av TV-en ble vist frem på CES allerede for to år siden, men det er altså først nå at modellen blir tilgjengelig. Fra før har også Sharp en mindre modell på 85 tommer i utvalgte markeder.

Les også: Forventninger til teknologiåret 2016

Ikke Oled i 8K

Signature-serien og UH9800 er basert på WebOS 3.0, som er nyeste versjon av selskapets TV-operativsystem. Sistnevnte skal benytte et LCD-panel, ikke Oled. Utover dette vet vi foreløpig ingenting om de øvrige spesifikasjonene, ei heller pris, men det får vi forhåpentligvis i løpet av uka.

Med tanke på at Sharp sin 85-tommer med 8K-oppløsning har en veiledende pris på nærmere en million kroner, blir det neppe snakk om noen «folkepris» på LG-en heller.

Flere ferske saker fra årets CES-messe i Las Vegas

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!