Det er alltid gøy å få innhold, men er innholdet bra nok? Foto: Produsent
Det er alltid gøy å få innhold, men er innholdet bra nok? Foto: ProdusentVis mer

LG gir deg masse 3D-innhold

Endelig får også LG-eierne gratis 3D via LGs Smart-TV-portal. Her er våre førsteinntrykk.

Mens dagens 3D-TVer bare blir bedre og bedre, er det fortsatt ikke så mye 3D-innhold å få tak i. I praksis er de fleste 3D-fans dermed henvist til å kjøpe 3D-filmer på Blu-ray, eller å se på det begrensede utvalget av 3D-sendinger som vises på TV.

Samsung forstod tidlig at innhold er nøkkelen, og lanserte sin 3D-TV-portal allerede i mai i fjor, og nå følger altså LG etter. DinSide har selvsagt prøvd tjenesten.

3D World for deg med LG-TV

I går ble altså 3D World-appen sluppet, og den er altså gratis å installere for deg som har en LG Cinema 3D-TV med Smart TV-funksjon, og TV-en må naturligvis være tilkoplet internett.

Har du allerede kjøpt deg en 2012-modell vil 3D World-appen ligge på startskjermen, men hvis du - i likhet med oss - har en 2011-modellel må appen lastes ned.

Selvforklarende skjermmeny. Foto: Øyvind Paulsen
Selvforklarende skjermmeny. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Slik finner du appen på 2011-modellene

Selv måtte jeg oppdatere softwaren på TV-en og så logge inn, her er det bare å følge beskrivelsen på TV-skjermen. Etter det må du gå inn på LG-apps, og laste ned og installere 3D-Word-appen.

Hos oss gikk dette raskt, og når appen er på plass vil du finne den ved å trykke på fjernkontrollens gule knapp, som altså er hurtigtasten til de appene du har lastet ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oversikten over appene du har lastet ned kommer du til ved å trykke på fjernkontrollens gule knapp. Foto: Øyvind Paulsen
Oversikten over appene du har lastet ned kommer du til ved å trykke på fjernkontrollens gule knapp. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Er innholdet bra nok?

Alt innholdet som per dags dato ligger på appen er gratis å se, men det er helt tydelig at LG her har gjort alt klart for betalingsinnhold etterhvert. Det er blant annet en fane som heter "Purchased content", eller kjøpt innhold på norsk.

3D World gir deg 3D-innhold innenfor fem ulike kategorier, nemlig underholdning, sport, dokumentarer, barneprogram og livsstilsprogram. Når du går inn på de ulike seksjonene er imidlertid innholdet svært variabelt, og et par eksempler illustrerer hva vi mener:

Barn: Hovedsaklig asiatiske animasjonssnutter, og kun tekstet på engelsk. Med andre ord: Innholdet er hovedsaklig for de aller minste barna, men siden de ikke snakker norsk blir det en dårlig barnevakt ...

Animasjonene gjør seg imidertid godt på 3D, så her får du til tider god 3D-effekt.

Informasjon om programmet. PS: At bildene er uklare skyldes ganske enkelt at de er i 3D.  Foto: Øyvind Paulsen
Informasjon om programmet. PS: At bildene er uklare skyldes ganske enkelt at de er i 3D. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Dokumentarer. For meg, som til daglig ser alt for mye på Discovery HD, så denne spennende ut, men vi ble litt skuffet: Det er riktignok en god del innhold her, men dokumentarene varer i alt fra to til 18 minutter, og er av høyst varierende kvalitet.

For å være litt direkte virker det litt som om mye av innholdet er overskuddsmateriale som de vanlige store TV-kanalene ikke har villet ta i med ildtang. Naturprogrammene kan for eksempel handle om livet i akvariet ditt, og fine byer verden rundt. Ikke så fryktelig spennende, altså.

Selve 3D-effekten varierte her fra helt grei, til ganske skuffende. Noen gir fin 3D-effekt, mens andre igjen hadde for dårlig bilde i utgangspunktet, og da blir heller ikke 3D-effekten særlig imponerende.

7-minutter er ikke så mye akkurat... Foto: Øyvind Paulsen
7-minutter er ikke så mye akkurat... Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


God idè, men trenger et kvalitetsløft

Vi feller dog ingen endelig dom over løsningen, for på sitt beste er den godt egnet til å vise hvor bra 3D-faktisk kan være på en vanlig TV.

Og det å vise hvilke muligheter TV-en gir deg, er altså både Samsung og LG flinke til, her her konkurrentene MYE å lære.

LG trenger imidlertid å utvide konseptet med mer kvalitetsinnhold om det skal bli noen suksess, og skal vi tro løftene står det allerede på planen:

– 3D World er en viktig del av LGs langsiktige strategi når det gjelder å tilby et bredt utvalg av innhold til våre 3D-TV-eiere. I 3D World er det nå gratis og lettilgjengelig 3D-innhold som alle kan glede seg over. Dette er noe som har vært svært etterspurt blant flere brukere, ettersom manglende 3D-innhold har sådd tvil rundt hvorvidt man ønsker å få seg 3D-TV eller ikke, sier Fredrik Lundqvist, nordisk produktspesialist for Home Entertainment i LG Electronics, ifølge en pressemelding.

7-minutter er ikke så mye akkurat... Foto: Øyvind Paulsen
Entertainment-menyen. At bildene er uklare skyldes ganske enkelt at de er i 3D. Foto: Øyvind Paulsen
Verdens fineste byer er en populær LG-serie...PS: At bildene er uklare skyldes ganske enkelt at de er i 3D. Foto: Øyvind Paulsen
Barnesiden. PS: At bildene er uklare skyldes ganske enkelt at de er i 3D. Foto: Øyvind Paulsen
Informasjon om programmet. PS: At bildene er uklare skyldes ganske enkelt at de er i 3D. Foto: Øyvind Paulsen
Kun engelsk tekst.PS: At bildene er uklare skyldes ganske enkelt at de er i 3D. Foto: Øyvind Paulsen
Menyene er forøvrig litt trege, men samtidig enkle å bruke med fjernkontrollen. Foto: Øyvind Paulsen
Oversikten over appene du har lastet ned kommer du til ved å trykke på fjernkontrollens gule knapp. Foto: Øyvind Paulsen
Sports-seksjonen var også en liten skuffelse, men er du motorfrelst er det i hvert fall noe. Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Selvforklarende skjermmeny. Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Det er alltid gøy å få innhold, men er innholdet bra nok? Foto: Produsent
Foto: Produsent
Foto: Øyvind Paulsen