<strong><b>SELG SELV:</strong></b> De fleste som har solgt boligen sin selv, er fornøyde med erfaringene, og vil anbefale det til andre. Foto: PER ERVLAND
SELG SELV: De fleste som har solgt boligen sin selv, er fornøyde med erfaringene, og vil anbefale det til andre. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Lett å selge selv

Og de fleste som har solgt boligen sin selv, har fått prisantydning eller mer.

Publisert
Sist oppdatert

Dette viser en undersøkelse utført av Forbrukerrådet. De har intervjuet 27 boligselgere som har solgt boligen sin selv, uten bruk av megler i selgerjobben. Alle har imidlertid brukt ekstern hjelp til oppgjøret.

De aller fleste sier at de er fornøyde etter å ha gjort jobben selv, og vil anbefale dette for andre.

Har du solgt boligen din selv, eller har du andre erfaringer med boligsalg som du vil dele med andre? Bruk diskusjonsforumet nedenfor, eller tips journalisten.

Fra nyttår 2010 fikk boligeiere selv tilgang til å annonsere boligen sin for salg på finn.no og lignende portaler. Tidligere har privatpersoner vært utestengt fra disse markedsføringskanalene.

Over takst

Så sent som forrige uke skrev DinSide om Venke Gjervan som solgte boligen sin for 350.000 kroner over takst - uten hjelp av megler. Det samme gjorde Linda Svennson, hun solgte til 200.000 over takst.

Ifølge Forbrukerrådets undersøkelse, solgte 11 av 27 til over prisantydning, fem solgte på prisantydning og sju solgte under prisantydning (det er mangelfull informasjon på de resterende fire salgene).

Tre av boligeierne som Forbrukerrådet har intervjuet, solgte til 200.000 kroner over prisantydning, og dette er de største gevinstene som er registrert i undersøkelsen.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Anbefaler andre å gjøre det samme

De fleste som valgte å selge boligen sin selv, gjorde dette på bakgrunn av en forventning om at det skulle være billigere. De aller fleste fikk utarbeidet takst eller tilstandsrapport i forbindelse med salget, og de fleste brukte nettopp taksten til å sette prisantydning på boligen. Noen har også brukt megler til å sette prisantydning.

Meglere gjør kostnadsfrie hjemmebesøk med prisvurdering, som sikkert kan være til hjelp når du skal sette pris på boligen din.

23 av 27 oppgir at de er fornøyde med å selge boligen sin selv, og kun to stykk sier at de er direkte misførnøyd. De aller fleste vil selge selv eller gjennom en nettmegler også neste gang, og 21 av 27 vil betingelsesløst anbefale det til andre.

Slik gjør du

Holder du deg til Forbrukerrådets ti selgervettregler, kommer du langt i salgsprosessen om du ønsker å teste ut å selge boligen din selv.

Du lurer kanskje på hvor mye tid som går med til å selge boligen selv? Ifølge Forbrukerrådets undersøkelse varierer dette veldig, alt fra de tre som opplyser at de har brukt 1-5 timer på jobben, til de tre som sier de brukte 1-5 dager. Og alle midtimellom.

Forbrukerrådet har vært en sterk pådriver for å få åpnet markedet slik at boligeiere selv kan selge boligene sine. Og ifølge Forbrukerrådet er det trygt å selge boligen privat. Men er det trygt å kjøpe?

Disse selskapene hjelper deg å selge uten megler:

SelgPrivat.no

AdvokatOppgjør as

Eiendomsadvokater.no

Egenmegler.no

Har du solgt boligen din selv, eller har du andre erfaringer med boligsalg som du vil dele med andre? Bruk diskusjonsforumet nedenfor, eller tips journalisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer