<B>HVA SKAL DU HA UNDER DEIGEN?</B> Flere lesere tipset om at polenta (forkokt maismel) eller semulegryn gjør det lettere å få deigen over på pizzastålet eller -steinen. Dette finner du typisk nok i butikker med bedre utvalg og innvandrerbutikker.  Foto: THOMAS STRZELECKI
HVA SKAL DU HA UNDER DEIGEN? Flere lesere tipset om at polenta (forkokt maismel) eller semulegryn gjør det lettere å få deigen over på pizzastålet eller -steinen. Dette finner du typisk nok i butikker med bedre utvalg og innvandrerbutikker. Foto: THOMAS STRZELECKIVis mer

Lesernes beste pizzatips

Nordmenn elsker å spise pizza - men også å diskutere det. Her er noen gode råd fra våre lesere om hva som gir det beste hjemmelagde resultatet.

I testen vår av pizzastål ble det mye diskusjon om frossenpizza versus hjemmelaget. Men det kom også mange gode tips fra leserne om deres foretrukne måte å lage pizza på.

GJÆR

HVA SLAGS GJÆR? Dinside testet vanlig gjær mot pizzagjær, og foretrakk helt klart det siste.  Foto: IDUN
HVA SLAGS GJÆR? Dinside testet vanlig gjær mot pizzagjær, og foretrakk helt klart det siste. Foto: IDUN Vis mer


Magnus var uenig i at man skulle bruke en hel pose gjær. Hans foretrukne måte var å lage deigen kvelden før med lite gjær og kaldt vann og så la det heve i kjøleskapet natten over. Dette er en litt mer tidkrevende måte å gjøre det på, men flere hevder det gir en bedre deig.

PizzaPro, produsentene av det ene pizzastålet, har også en lignende oppskrift på siden sin.

Dinside har testet vanlig gjær versus pizzagjær - og foretrekker helt klart det siste

MEL

Leser Morten oppfordrer til å bruke italienske meltyper som du typisk kan finne på Meny, her kan du lese mer om hva som skiller dem fra det vanlige norske siktede hvetemelet vi alle bruker. Essensen er at deigen kan oppta mer fuktighet og bli seigere - og dermed får du også sprøere bunn.

BUNN

Nisses triks er å lage ferdig 20-30 bunner som han så stekte i 10-20 sekunder før han puttet de i fryseren. Siden de nå var litt stekt ville heller ikke deigen krølle seg når man hentet de frem igjen, skriver han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HVOR FINNER JEG POLENTA? I butikker med større utvalg, type Meny, og innvandrerbutikker.  Foto: OLUF.NO
HVOR FINNER JEG POLENTA? I butikker med større utvalg, type Meny, og innvandrerbutikker. Foto: OLUF.NO Vis mer

Morten sier at det er smart å koke opp en «killer» tomatsaus som man da fryser til senere bruk, og henter frem igjen med de frosne bunnene for å lage en pizza som går like kjapt å lage som frossenpizza. Da må man allerede ha toppingene i kjøleskapet og tomatsausen flatpakket i flere fryseposer.

Pizza som er litt sunnere

TOPPING

Jens skriver at «mye av hemmeligheten bak en god italiensk pizza, er simplifikasjon», og oppfordrer til å tenke få ingredienser som man klatter på usystematisk. «Da får man sjansen til å smake den gode tomatsausen også».

SLIK FÅR DU DEIGEN LETTERE OVER

MayK og Perannsa anbefaler å bruke polenta eller semulegryn, som begge er grovere enn vanlig hvetemel og som gjør at deigen ruller lettere av spaden over på pizzastålet eller -steinen.

Alt om pizza