<strong><b>LAMPEHØYTTALER:</strong></B> Minstemann i serien heter LSX 70, og går på batteri. Foto: ØYVIND PAULSEN
LAMPEHØYTTALER: Minstemann i serien heter LSX 70, og går på batteri. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

Lekre lampehøyttalere fra Yamaha

På et messegulv fullt av godbiter skal det godt gjøres å skille seg ut. Med disse tre klarte Yamaha det med glans.

Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med å få din bedre halvdel til å forstå hvor viktig det er med gode høyttalere? Da bør du ta en titt på Yamahas nyvinninger som blander både lyd og lys. Den største modellen har nettopp kommet til Norge, mens de to neste kommer i løpet av høsten.

Felles konsept

Selv om størrelsen på de ulike modellene varierer, er prinsippet likt: Ved å kombinere lekre høyttalere og LED-lys, ønsker Yamaha ganske enkelt å friste de som ikke vil ha for mange høyttalere eller lamper i stua.

Se flere nyheter fra IFA-messen her!

For å spille av musikk kobler du ganske enkelt mobiltelefonen eller nettbrettet ditt til høyttaleren via Bluetooth, og siden høyttalerne også støtter AptX, skal kvaliteten på lydoverføringen være god. Det er forøvrig også mulig å koble til via kabel, da alle høyttalerne er utstyrt med en AUX-inngang i form av en 3,5 mm minijack.

Til høyttalerne fås det også egne iOS og Android-apper, hvor du kan styre musikken og slå LED-lampene av og på.

Har du bare lyst på lys-styring? Les om Philips Hue

<strong><b>APP:</strong></b> Her er iOS-appen, men den er også til Android. Foto: YAMAHA
APP: Her er iOS-appen, men den er også til Android. Foto: YAMAHA Vis mer
<strong><b>FJERNKONTROLL:</strong></b> Kan brukes i tillegg til appen. Foto: YAMAHA
FJERNKONTROLL: Kan brukes i tillegg til appen. Foto: YAMAHA Vis mer
Det er selvsagt også mulig å dimme LED-diodene i ulike nivåer, og du kan også legge inn timer for når musikken og lyset skal stoppe eller starte.

Det siste gjør at lampehøyttalerne er god egnet som vekkerklokke, ved at du kan stille dem inn til å vekke deg om morgenen med økende lyd- og lys-justering.

Høyttalerne leveres i tillegg med en egen fjernkontroll som har av/på-knapp, og lar deg justere volum på musikken, og dimme lysstyrken.

Den gulvstående: Relit LSX 700

<strong><B>HØYTTALERLAMPE:</strong></B> Yamah Relit LSX700, hjørneplassering. Foto: ØYVIND PAULSEN
HØYTTALERLAMPE: Yamah Relit LSX700, hjørneplassering. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Den slanke og gulvstående Relit-modellen er den største, med en høyde på 115,4 centimeter. Relit er kledd i en lærimitasjon, og fås så langt i sort og brun finish.

Modellen har seks LED-lamper på baksiden som selvsagt kan dimmes slik du vil, og her gir appen deg flere muligheter: Ved å angi om høyttaleren står i et hjørne, eller hvor langt den står fra veggen, vil den nemlig selv justere lyden slik at den blir best mulig.

Relit LSX 700 har allerede kommet til Norge, og har en prislapp på 4.990 kroner.

Bokhyllestørrelsen: LSX 170

I november kommer imidlertid vår favoritt, en høyttaler som på grunn av formen skal gi deg et 360 graders lyd- og lysbilde.

LSX 170, Foto: ØYVIND PAULSEN
LSX 170, Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


De seks LED-diodene er forøvrig plassert i en sirkel nederst i kabinettet, slik at kombinasjonen av lys og lyd blir ganske så spesiell.

Kabinettet på denne modellen er i metall, og kommer i tre utgaver: Den populære bronse-finishen, svart, eller i det Yamaha kaller champagne-gull.

Selve høyttaleren veier 3,3 kilo, har en bredde og dybde på 27,1 centimeter, og en høyde på 29 centimeter.

Prisen ved lansering i november antas på bli 4.190 kroner.

Den flyttbare: LX 70

Den sylinderformede LX 70 skiller seg fra sine storebrødre ved å ha et innebygget batteri, som skal holde koken i opp mot åtte timer. Høyttaleren kan selvsagt også kobles til strømnettet via kabel, men kan altså flyttes rundt der du befinner deg.

<strong><b>MINSTEMANN:</strong></B> LSX 70 har et oppladbart  batteri som varer i inntil 8 timer. Foto: ØYVIND PAULSEN
MINSTEMANN: LSX 70 har et oppladbart batteri som varer i inntil 8 timer. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis merI likhet med Relit er også denne modellen kledd i en lær-imitasjon og fås i sort, champagne gull, eller bronse. 70-modellen har forøvrig et hvitt bånd nederst på champagne-utgaven.

Modellen kommer i oktober, og skal starte på 2.890 kroner.

Se flere nyheter fra IFA-messen her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer