En føler gir boksen beskjed når det blir vått. Foto: Danbit
En føler gir boksen beskjed når det blir vått. Foto: Danbit Vis mer

Lekkasjevarsleren som ringer deg

Smart lekkasjevarsler ringer og sender SMS når den blir våt.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kan gjenta det til det kjedsommelige, men nest etter brann, er vannskader noe av det dyreste du kan utsette boligen din for. Og jo lenger vannet får boltre seg på steder det ikke skal være, jo dyrere har det en tendens til å bli.

Visste du at ... det er påbudt med lekkasjesikring i alle nye boliger?

Et ordentlig lekkasjevarslersystem kan være løsningen, og nå lanserer danske Danbit Alarm-Aqua. Systemet består av to deler, en GSM-enhet der du kobler til et SIM-kort og en sensor som kobles til GSM-enheten med kabel. Skulle sensoren bli fuktig får du en oppringing, etterfulgt av en SMS, skriver selskapet i en pressemelding.

Du kan selv velge om lekkasjevarsleren kun skal kontakte deg, eller om du vil at en gruppe personer skal kontaktet - for eksempel slik at du kan gi naboen din nøkkel når du er på ferie. Det er også batteribackup, slik at du ikke får problemer, dersom strømmen går i uværet.

Veiledende pris er 2.580 kroner. I tillegg må du ha en abonnementsløsning til SIM-kortet.

Enkel forsikring mot vannskader: Steng hovedkranen med et tastetrykk

Flere smarte løsninger

Alarm-Aqua er langt fra den første på markedet. Vi har tidligere skrevet om lekkasjevarsleren fra Mover som skal virke på samme måte. Denne sender imidlertid bare SMS, den ringer deg ikke for å gjør deg oppmerksom på at SMS-en kommer. Denne er også en del rimeligere, og koster i underkant av tusen kroner.

Det er imidlertid ikke alltid du har anledning til å slippe alt du har i hendene for å dra hjem og skru av stoppekranen, for å stoppe en stor lekkasje. Og er du på ferie, kan det også ta lang tid å reise hjem. Vi anbefaler imidlertid alltid å stenge vannet før du reiser på ferie. Det kan spare deg for hundretusener i skade.

En mer intelligent, og langt mer kostbar, løsning er å installere en automatisk vannstopp som skrur av hovedkranen når den oppdager lekkasje. Det finnes et par løsninger på markedet, blant annet trådløse sensorer fra Waterguard som sørger for at vanntilførselen til boligen blir stengt om sensorene blir fuktige. I samarbeid med varmtvannsberederprodusenten Oso har Waterguard lansert en varmtvannstank med innebygget automatisk vannstopp.

Sjekk også: Røykvarsleren som sender SMS

Har du erfaring med noen av disse - eller andre lekkasjemålere? Da vil vi gjerne høre fra deg. Send oss en mail og fortell!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer