Leieprisene faller i Oslo

Det verste presset er over for leietakere i hovedstaden.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For første gang siden 4. kvartal 2004 faller leieprisene i hovedstaden, melder Boligbygg Oslo. Leieprisene sank med 2 prosent fra tredje til fjerde kvartal, og snittprisen for å leie en leilighet i Oslo er nå 10.320 kroner.

Bør du selge eller leie ut?

Faller over alt

Leieprisene faller over hele byen, men sterkest er prisfallet i Groruddalen, hvor det nå koster under 9.000 kroner per måned å leie. Leieprisene er dyrest vest i Oslo sentrum, der snittprisen er drøye 11.250 kroner per måned.

Antall leiligheter som leies ut øker fortsatt, og i fjerde kvartal i fjor ble det registrert 5.800 boliger itl leie. Dette er en økning på 45 prosent i forhold til samme periode året før. Daglig leder i leieboerforeningen, Lars Aasen, tror det økende antall utleieobjekter er årsaken til de fallende prisene.

Ubehagelig jakt på leiebolig


- Det var ufattelig ubehagelig. Jeg måtte lese mailen flere ganger før jeg skjønte hva han hadde tilbudt meg, sier Anette (25) til DinSide Bolig.

Les hele saken her


- Det er veldig hyggelig om det bidrar til å presse prisene ned, men jeg er overbevist om at det bare er et kortvarig blaff, sa daglig leder Lars Aasen i Leieboerforeningen til DinSide Bolig kort tid tilbake.

Han begrunner dette med at mange av boligene som ligger ute til leie akkurat nå, er boliger som vil forsvinne når salgsmarkedet tar seg opp igjen.

- Dette dreier seg stort sett om leiligheter som er til utleie for en kort stund, for å bli solgt når situasjonen blir bedre. Det er ikke noe varig tilskudd, sier Aasen til DinSide.

Les hele saken: Fall i leiepriser kan være kortvarig

Og selv om det ikke er jubeltilstander i boligmarkedet, viser boligprisstatistikken for januar at det er i ferd med å ta seg opp. Boligprisene steg med 4,8 prosent fra desember i fjor til januar i år, 0,8 prosent korrigert for sesongvariasjoner.

Om statistikken:

Leieprisstatistikken er utviklet av MakroSikt og bygger på annonser fra Finn.no, samt en undersøkelse analysebyrået selv gjør rettet mot utleiere av leiligheter i Oslo. Underlaget er basert på informasjon fra 10-15.000 annonserte leiligheter årlig – i alt omlag 80.000 leiligheter ligger nå i MakroSikts database.

Husleien i de fleste av Boligbyggs boliger er gjengs leie. Gjengs leie kan kort defineres som det leienivået som er etablert på stedet, ved leie av liknende husrom på liknende avtalevilkår. Økningen i markedsleien gjenspeiler seg nå i gjengs leie som fortsetter å stige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer