<B>MYE NYTT:</B> Både Panasonic og Samsung lanserer nå videoleie-løsninger direkte fra TVen.
MYE NYTT: Både Panasonic og Samsung lanserer nå videoleie-løsninger direkte fra TVen.Vis mer

Lei film direkte fra TVen

IFA-messa sparkes forsiktig i gang, og de første TV-nyhetene har begynt å tikke inn. Samsung og Panasonic er først ute.

Hvis ikke du har hørt om smart-TVer før, er det utvilsomt på tide. Det begynner å bli mer og mer vanlig å bake inn ekstratjenester direkte i TVen, heller enn å la de gå fra et mediesenter eller en annen ekstern boks som står i stua.

Det betyr blant annet at du kan leie filmer, tv-serier, sport og liknende via fjernkontrollen, for ikke å snakke om at du slipper å bruke tid på å konfigurere PCen til å snakke med TVen.

Den gigantiske IFA-messa i Tyskland sparkes forsiktig i gang i dag, og begynner blant annet med at både Samsung og Panasonic utvider film- og videoutleietilbudet.

Samarbeid med SF Anytime

Panasonic skriver i en pressemelding i dag at de i samarbeid med filmleietjenesten SF Anytime kommer med en egen app som kjøres via selskapets såkalte Viera Connect-tjeneste.

Og hos Panasonic er dette etterlengtet. Da vi testet toppmodellen VT30 var nemlig mangelen på dette et savn. Nå kommer det altså, og det er gode nyheter.

Viera Connect kjører på en rekke nyere Panasonic-modeller (se liste under), og er simpelthen en samling internettbaserte tjenester som gir utvidet funksjonalitet til TVen, inkludert tjenester knyttet til områder som sport, nyheter, sosiale nettverk og livsstil.

Filmer som leies via tjenesten kan vises umiddelbart. De lastes ikke ned til TVen, men avspilles rett fra en såkalt nettsky. På norsk vil det si at filmene lagres et annet sted enn hjemme hos deg, og at du simpelthen strømmer videoinnholdet direkte til TVen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du en av disse modellene?

SF Anytime-tjenesten blir først og fremst tilgjengelig for disse 2011-modellene:

Plasma-skjermene i VT30, GT30, ST32, UT30, G30 og S30-serien, samt LCD-skjermene i DT35, DT30, D35, og E30-seriene.

Også enkelte 2010-modeller kan bruke tjenesten: Plasma-skjermene i VT20, GT20, V20 og G20-serien, samt LCD-skjermene i V20, D28 (37” og 32”), D25 og G20-serien.
Oppdatert 2/11-2011: Dette er dessverre endret. Les mer her!

Prisen for SF Anytime-innholdet er foreløpig ikke tilgjengelig, men tjenesten blir tilgjengelig i løpet av høsten.

Du kan lese sekser-testen av Panasonics toppmodell her!

Samsung + Viaplay = sant

Samsung lanserer også en tilsvarende tjeneste, men der innholdet leveres av Viasats Viaplay-tjeneste. I en pressemelding skriver Viasat at de inngår et "strategisk samarbeid der filmer, serier og sport fra nettportalen Viaplay blir tilgjengelig i Samsungs TVer med internettoppkobling."

Klarere kan det nesten ikke sies. Du kan med andre ord når som helst leie fotballkamper, filmer, tv-serier og annet digitalt innhold, som så, tilsvarende Panasonics løsning, strømmes rett til TVen.

Viaplay-appen er tilgjengelig som en egen app allerede i dag, og kan installeres på alle såkalte Samsung Smart-TVer fra både 2011 og 2010.

Du kan lese sekser-testen av Samsungs toppmodell her!