Sur kaffe fra en kaffemaskin som putrer og går i hjørnet av jobblokalene, er noe de fleste av oss har vært borti gjennom våre år i arbeidslivet.
Heldigvis fins det gode alternativer.
Kommer den sure kaffen fra en kaffetrakter, er alt som skal til i noen tifeller en grundig vask.
#1: Presskanne

En presskanne er enkel i bruk og en rimelig investering. Dessuten får du presskanner både som store kanner og mindre presskanner hvor du lager en eller to kopper av gangen.
De fleste av oss vil kanskje slumpe på med kaffe og varmt vann, røre rundt og la kaffen trekke noen minutter.
Men passer du på vanntemperaturen og rører øverst i kaffen også før servering, får du et enda bedre resultat.
#2: Aeropress

Vil du hakket opp i pris, og muligens også i smak, er Aropress et annet alternativ. Den manuelle kaffebryggeren er et yndet produkt blant kaffenerdene, og fungere slik at du koker opp vann, har kaffe i et filter, og presser din egen kaffe.
Selv om den koster mer enn presskanna, kan du finne den til et greit prisnivå om du sjekker priser før du investerer i en slik.
#3: Espressomaskin eller kaffetrakter?

Kaffetrakteren har gjerne hatt en fast plass på nordmenns kjøkkenbenker siden kokekaffen forsvant ut med forrige generasjons pensjonister, men de siste årene har som kjent kapselmaskinene gjort sitt inntog.
Antakelig er det mange som nå sitter med både en kaffetrakter og en kaffekapselmaskin hjemme - og da kan det kanskje være et alternativ å ta med den man bruker minst, på jobb.
Skal du investere i ny kaffetrakter på jobbens vegne, kan du lese hvilken som fikk best skussmål i vår store test fra 2014.
LES OGSÅ: Slik velger du riktig kaffemaskin til ditt bruk
#4: Bytte kaffe eller kverne selv?
Hvor godt kaffen smaker, kan selvsagt også avhenge av selve kaffen som blir brukt. Har jobben din en større kaffemaskin, går det kanskje an å få arbeidsgiver til å bytte leverandør av kaffe, om gjengs mening er at den ikke smaker særlig godt.
Bruker dere kaffetrakter, er det enklere å bytte kaffesort, og barista Måns Andersson har tidligere anbefalt å bruke ferskbrent, selvkvernet kaffe som er i sesong for ekstra god smak på kaffen.
#5: Rengjøring
Uavhengig av utstyr og kaffesort, gjelder det også å holde utstyret rent om kaffen skal smake godt.
Hvis ikke du rengjør ofte nok, og minst én gang i måneden, ifølge Norsk Kaffeinformasjon, kan det gi usmak på kaffen.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.