Lei av at malingslokket sitter fast?

Smart tips for å unngå at størknet maling låser lokket fast på malingspannet.

<b>Så enkelt er det:</b> Litt tape rundt lokket mens du maler. Foto: Kristian Owren/Ifi.no
Så enkelt er det: Litt tape rundt lokket mens du maler. Foto: Kristian Owren/Ifi.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du lei av at malingsøl gjør det vanskelig å få av lokket på malingspannet? Malingssøl som størkner og har stått i litt tid, får lokket til å sitte bom fast, og skaper irritasjon når du tar malingen frem for å male. Heldigvis vet Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi.no) råd: Bruk malingstape.

Trikset er å bruke malingstapen rundt kanten av malingspannet for å fange opp sølet, slik at det ikke legger seg der lokket ligger. Dette bør du selvfølgelig gjøre før du setter i gang med å male, og før du rekker å søle - ellers forsvinner litt av poenget.

Når du er ferdig med å male, fjerner du bare tapen, og presser lokket på plass.

Flere smarte triks: En våt fille og litt plastfolie sparer deg for mye ekstrajobb når du maler.

Hvilken tape bør du velge?

Ikke glem å levere inn tomme malingspann på miljøstasjon.  Foto: Grip/Ifi.no
Ikke glem å levere inn tomme malingspann på miljøstasjon. Foto: Grip/Ifi.no Vis mer


Den grønne tapen har sterkest lim, og skal brukes på grove, støvete flater som for eksempel betong, murstein eller murpuss. Fordi limet er så sterkt, må du unngå å bruke denne på tapet. Tapen bør fjernes så fort malingen har tørket, og må fjernes innen tre dager etter at du satt den på.

Den kritthvite maskeringstapen er den svakeste av de tre typene, og egner seg best av de tre typene dersom du skal tape over tapet eller nymalte flater. Du bør fjerne tapen så fort malingen har tørket, men den kan sitte på i inntil syv dager.

Den blå tapen er litt sterkere enn den hvite, og egner seg godt på tapet, tidligere malte flater, treverk og metall. Den er også best å bruke på vinduer, ettersom den er resistent for UV-stråler, slik at den ikke setter seg fast på ruten slik andre taper kan gjøre. Også den blå tapen bør fjernes så fort som mulig, men den kan sitte på i inntil 14 dager.

På tide å pensjonere drillen? Her er tapen som gjør drillen overflødig

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!