Ledig og billig i vinterferien!

I Røldal og på Vestlandet forøvrig finner du vinterens beste hyttekupp! DinSide har funnet fram til de billigste hyttene du kan leie i vinterferien!

Publisert

DinSide skrev i fjor sommer om Statskogs 110 billige utleiehytter til kun 3-400 kroner døgnet. Nå har vi funnet fram til nesten like billige private hytter i nærheten av snørike skiområder. Dermed har kanskje også du råd til å ta med familien på et hytteopphold i vinterferie! Vinterferien er i år satt til uke 8 – 10, varierende fra fylke til fylke.

Rapportene viser at Nord-Norge, Trøndelag og Sunnmørsalpene har mye snø akkurat nå. Det gjelder kun enkelte av fjellområdene østafjells, nemlig de som ligger høyest over havet. Snødybden i vårt rare, lille land varierer fra seks cm på Kongsberg til 164 cm i Tromsø. Trøndere og nordlendinger har en rekke billige og snørike tilbud i nærheten. Selv om leieprisene for hytter er lavere enn lenger sør, er Statskogs hytter et regelrett kupp i nord. I Trøndelag og Nord-Norge venter 21 Statskog-hytter på deg – og de fleste er fortsatt ledige (også for påsken!).

Mest snø per krone i vest

Skiglade østlendinger bør imidlertid reise høyt til fjells eller vestover! Leieprisene for hytter i fjellområdene på Østlandet er unaturlig høye. DinSide har funnet noen akseptable hyttetilbud i kjendis-områdene rundt Hafjell. Likevel får du nok mer for pengene på Vestlandet. I vest har du dessuten fordelen av å kunne bo ved havet og stå/gå på ski 1000 meter høyere – kun en overkommelig biltur unna. Mange av hyttene har mye lavere priser i vintersesongen enn i sommersesongen. Årsaken er trolig at hytteeierne ikke tenker på at hyttene kan være et alternativ for skituristene.

I følge nettstedet Skiinfo er følgende vintersportssteder blant de som har mest snø nå: Røldal, Stranda, Bjorli, Voss og Sirdal.

Ledig og billig i vinterferien!

Røldal

ligger nordøst for Stavanger, og har hele 240 cm snø for tida. Ikke overraskende regnes Røldal Skisenter som et av Norges mest snøsikre vintersportssted. Stedet har gode muligheter både for alpint og turskigåing. For en hytte på Skysstasjonen betaler du 2500 – 3500 kroner per uke. Røldal Hyttegrend leier ut små 4-6-mannshytter for 300-600 kroner per døgn, og mange av hyttene er ledige framover! Med tanke på prisen og beliggenheten ved foten av Hardangervidda, er dette kanskje det største hyttekuppet du kan gjøre. Statskog har i tillegg 19 hytter til 300 kroner per døgn i området!

Stranda

ved de ville Sunnmørsalpene har 220 cm snø i disse dager. Statskog har få hytter i dette området. Derfor må du ut på det private markedet. Hytteprisene er generelt lavere her enn i kjendisområdene Hafjell, Hemsedal, Trysil og Oppdal, men ligger godt over Statskogs priser. Velger du imidlertid Helseths Hytter i Sykkylven, betaler du kun 2000 kroner per uke for en familiehytte for fire til seks personer. Du befinner deg i et vakkert fjordlandskap med fiskemuligheter, men er likevel ikke mer enn 60 km fra skistedet Stranda. Troll Fjordhytter i Syvde ligger også ved havet, men mindre enn en time fra godt skiterreng. Prisen er 2500 kroner per uke for en familiehytte. Det samme gjelder Dvergsdals Feriehytter i Jølster. Her koster hyttene mellom 2500 og 2900 kroner per uke.

Bjorli

i Gudbrandsdalen kan skilte med 190 cm snø. Stedet ligger ikke langt unna kjendisstedene Hafjell og Kvitfjell, og leieprisene i området er følgelig høye. Beveger du deg litt vekk fra disse stedene, synker prisene noe. Slangen Seter i Skåbu tar 3600 kroner per uke for en familiehytte, mens Vinstra Hyttetun krever 3300 per uke. Weistad Kafe og Hytter ligger mellom Gudbrandsdalen og Valdresflya, og tar 3200 kroner per uke for en familiehytte med flott utsikt til Jotunheimen. Stedet har imidlertid mindre snø enn i Bjorli-området. En del av hyttene er leid for vinterferieperioden, men mange er fortsatt ledige. Det beste alternativet er nok likevel Statskogs 5-6 hytter i området.

Voss

har nå 160 cm snø, og er et meget populært vintersportssted. Presset på overnattingsstedene er stort, og kuppene er vanskelige å finne. En halv times kjøretur unna ligger Stalheim fjord- og fjellhytter. De har ledige familiehytter for 2800 til 3500 kroner per uke. Alpinanlegget Oppheim ligger kun ti minutters biltur unna.

Sirdal

ligger i Setesdalsområdet øst for Stavanger. Der er snødybden nå 130 cm. Haugen Camping og Hytteutleie leier ut små, men helt kurante hytter for fire personer til kun 1300 kroner per uke. Et kupp, sier vi! Større hytter koster opptil 3250 kroner per uke. Alt er bestilt i uke 10, men det er ledige hytter i uke 7-9. Ellers har Statskog som nevnt 19 hytter til 300 kroner per døgn i området.

Du kan selv finne billige hytter ved å søke på ’hytter’ på norske Yahoo.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer