<B>KODET:</B> Med denne låsen i døra behøver du ikke bekymre deg for om du husket å låse døra.
KODET: Med denne låsen i døra behøver du ikke bekymre deg for om du husket å låse døra.Vis mer

Lås for en stressa hverdag

Det er ikke alltid like lett å huske om du vred om nøkkelen.

Alle som har forlatt leiligheten eller huset med to unger på hver arm, tre ryggsekker, mobiltelefon, nøkkelknippe, ekstra regntøy og kanskje en bag med manualer (aldri en dag uten trening), har opplevd den gnagende tvilen når en endelig kommer på jobb om en faktisk låste ytterdøra eller ikke.

Hvis tvilen ikke slipper taket er det bare å komme seg hjem for å sjekke, eller eventuelt ringe en god, arbeidsledig nabo for å be ham eller henne ta en kikk. Eller du kan satse på noe litt mer avansert som gjør jobben for deg uten at du behøver ta kontakt med andre mennesker i det hele tatt.

Les også: Hvilken lås skal jeg velge?

Kwik i hodet

Kwikset er en låsprodusent som tenker litt utenfor boksen, og den lar deg blant annet se om du faktisk har glemt å vri om nøkkelen i hjemmelåsen, uansett hvor du måtte befinne deg.

Du må riktignok ha en sikker internettforbindelse for å låse døra, eller for å åpne den hvis for eksempel pode nummer én, to eller tre har glemt nøklene og kommer tidlig hjem fra skolen. Låsen kan også styres via mobiltelefon.

Det stopper naturligvis ikke der. Låssystemet kan blant annet sende deg epost hver gang noen går inn og ut av døra, skru på bestemte lys i leiligheten idet du låser deg inn, eller automatisk låse opp dørene ved brann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er familiemedlemmene i stand til å huske tall bedre enn de husker nøkler, kan låsen naturligvis åpnes ved hjelp av koder. Hvert familiemedlem kan ha sin egen kode.

Komplett sikkerhetssystem

Dette er mulig fordi låsen er koblet opp mot Kwiksets SmartCode-system, et særdeles omfattende og på grensen til å være paranoid sikkerhetssystem for de som ønsker full kontroll over hva som foregår i boligen.

Prisen på et komplett sikkerhetssystem kommer garantert til å overstige mange nordmenns ukelønn, men enn så lenge er den ukjent.

Les også: Et smart og billig verktøy

Kilde: Gizmodo