Ikke la banken bestemme over deg!
Ikke la banken bestemme over deg!Vis mer

Landets billigste boliglån

Du kan spare flere tusenlapper hvert år hvis du flytter lånet ditt fra den dyreste banken til Rindal Sparebank.

Selv om renten ikke gikk ytterligere opp da Norges Bank hadde hovedstyremøte i forrige uke, er det norske rentenivået fremdeles høyt sammenlignet med mange europeiske land. Vi betaler, og bankene storkoser seg. Hvorfor ikke forsøke å spare litt penger?

Har du et boliglån på 1.000.000 kroner, kan du spare 8.000 kroner per år ved å gå fra den dyreste til den billigste banken.

Byens beste

Rindal Sparebank er snilleste gutt i klassen med en effektiv rente på 7,707 prosent (lån på 1 million innenfor 60 prosent). Sølvmedaljen vinner Sparebanken Hardanger med en effektiv rente på 7,904 prosent, tett etterfulgt av Vang Sparebank med 7,924 prosent.

Vi benytter effektiv rente til å rangere de ulike lånealternativene. Ofte oppgir bankene bare den nominelle renten. Den effektive renten sikrer at alle relevante gebyrer er inkludert, samtidig som renten er utregnet på årlig basis. Derfor: Ønsker du å sammenligne ulike tilbud, bør du alltid sørge for at du har fått oppgitt den effektive renten.

Bunnplassering

Verstingen finnes i Vestfold. Sparebank 1 Vestfold tar 8,844 prosent i effektiv rente for million-lånet. Dette er 1,1 prosentpoeng mer enn Rindal Sparebank, og utgjør nesten 8.000 kroner per år før skatt. Trekker vi fra det skattefradraget du får for gjeldsrentene, vil du sitte igjen med om lag 6.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bunnplassering får også Stadsbygd Sparebank og Åsfjord Sparebank. Her må du gi henholdsvis 8,743 og 8,675 prosent i effektiv rente for et boliglån innen 60 prosent av taksten.

Vil ikke ha deg

DinSides prisliste finner du en oversikt over hvilke lånebetingelser de fleste banker i Norge tilbyr.

Dessverre er ikke alle bankene er tilgjengelig for deg. Noen krever blant annet at du bor i et bestemt geografisk område, eller at tanten din i det minste er født i området. På vår prisliste finner du derfor også en oversikt over hvilke banker som tilbyr deg sine tjenestenr.

Et fåtall av bankene ønsker ikke å oppgi en konkret rente, men oppgir for eksempel at du kan få mellom 8,1 og 8,5 prosent i rente. Vi inkluderer ikke disse bankene i vår prisliste, da det ikke er mulig å rangere dem mot de andre bankene.

Tilbudene fra de bankene som er nevnt ovenfor er alle tilgjengelige for deg, uansett hvor du bor.

Bedre betingelser i egen bank

Noen ganger kan det være mye penger spart på å sjekke tilbudene i andre banker, for deretter å forhandle om bedre betingelser i egen bank. Dette kan du lese mer om i vår tidligere artikkel om å banke ned renten.

Skal du låne mer eller mindre enn 1 million kroner, kan du sjekke de månedlige kostnadene ved å benytte DinSide’s boliglånskalkulator.