<strong><B>KLISTRE DEN OPP:</strong></B> Sticky Lamp kan festes på nesten en hvilken som helst overflate med et minimum av innsats. Foto: Sticky Lamp
KLISTRE DEN OPP: Sticky Lamp kan festes på nesten en hvilken som helst overflate med et minimum av innsats. Foto: Sticky Lamp Vis mer

Lamper som ikke er helt som du tror

Fem lamper som delvis skjuler hva de er.

Publisert
Sist oppdatert

Hadde det bare vært så enkelt som at lampene skal lyse? Men de må se bra ut, så bra at de helst blir en snakkis når du arrangerer bokklubb midt på svarteste vinteren.

Disse fem lampene har utvilsomt potensiale til å bli skikkelige snakkiser, alle som én.

LES OGSÅ: Derfor bør du vurdere gummigulv

Fest den hvorsomhelst

Sticky lamp er ikke som andre lamper, først og fremst fordi du slipper å klø deg i hodet under monteringen. Designen er basert på plastomslaget som åpenbart følger med lyspærer i enkelte deler av verden, men det er nok festeordningen mange vil bli mest begeistret for.

En selvklebende flate på baksiden gjør at lampen enkelt kan festes på så å si alle underlag, inkludert gulv, vegger, baderomsvegger, tak og så videre.

Lampen måler beskjedne 18 x 25 x 7 centimeter, og er sannsynligvis ikke kraftig nok til å lyse opp en hel stue. På den annen side: Den er kanskje ikke pen nok til at den bør prege stuen mer enn nødvendig.

Sticky lamp koster 16,50 euro (rundt 130 kroner) uten frakt.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!

Optisk illusjon

Giles Godwin-Brown har et navn som fremkaller bilder av hvite hester, slott og litt dekadent aristokrati, men uansett bakgrunn har han taket på å designe lamper.

Denne lampen har fått navnet The Nepa Lamp, og først ut som noe noen har klemt så hardt inntil veggen at den tredje dimensjonen forsvant. Lampen er nemlig - tilsynelatende - helt flat, og ser mer ut som omrisset til en lampe, heller enn en fysisk lampe som virker. Men virke gjør den altså.

Nepa Lamp er drøye 1,8 meter høy, og selv om den er veggmontert kan den enkelt svinges ut fra veggen slik at lyskilden flyttes utover. Lampen er laget av kryssfiner av bjørk og rustfritt stål, og benytter seg naturligvis av en LED-pære på innsiden.

Prisen er ikke kjent, men noe sier oss at den koster.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!

Ofrer seg helt for lyset

Humor er viktig. Det har vi lest på en dovegg en gang, så det er ingen grunn til å tvile på akkurat den påstanden. Denne lampen er en humorlampe. Bare se på han fyren som klamrer seg til kontakten. Ser ut som han forsøker å rive den av, herlig situasjonskomikk, det der, for hvis han klarer rive ut kontakten slukner han jo! Utrolig.

Lampen har da også fått navnet Martyr - den energibesparende fundamentalisten, og kan være et festlig innslag for eksempel i gangen eller på et soverom, eller som midtstykket i en ungkarsleilighet.

Pris eller tilgjengelighet kan vi dessverre ikke si vi har funnet noe om, men vi syntes likevel den var verdt et avsnitt.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!

LES OGSÅ: På tide å bytte til LED-spoter?

Lys opp bokhylla

<strong><B>OPPLYSNINGSTID:</strong></B> Denne bokhyllelampen er sikkert morsom for lesehestene. Foto: Produsenten
OPPLYSNINGSTID: Denne bokhyllelampen er sikkert morsom for lesehestene. Foto: Produsenten Vis mer


Mange vil nok forsøke å holde lyset så dunkelt som mulig i og rundt bokhyllene, for der samler deg seg mer støv i løpet av en halvtime enn det finnes støv i resten av huset.

Skulle du likevel friste skjebnen kan Light Up Your World av Studiomeiboom kanskje gjøre susen. Lampen ser ut som en tykk bok, hvor ryggen naturligvis har fått navnet "The Enlightenment" ("Opplysningstiden").

Fem prosent av kjøpesummen på 79 euro (drøye 600 kroner) går for øvrig til veldedige undervisningsprosjekter.

Tetris-lys

Folk kan bli sykelig hektet på Tetris-spillet, og det finnes sannsynligvis egne diagnoser for disse stakkarene som for eksempel ikke klarer bygge Lego med sønnen eller datteren sin, fordi klossene alltid blir plassert i dynamiske tetrismønster.

Tetris-lampen ser så å si identisk ut med et vaskekte tetris-spill, og en av gimmickene skal være at klossene i lampen lyser opp når de plasseres inntil den strømførende kilden, mens de skrus av når du fjerner dem. Tetris Constructible Desk Lamp Light (den heter det) benytter LED-pærer, og koster 45 dollar uten frakt og merverdiavgift (rundt 260 kroner). Vi har også sett den hos Gamezone for 448 kroner.


LES OGSÅ: Kan du dette cherrytomat-trikset?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer