Det er ikke alltid så lett å sørge for at alt er klart samtidig. Denne lampen holder maten varm mens du fikser resten - eller for de som ønsker en porsjon til.  Foto: Produsenten
Det er ikke alltid så lett å sørge for at alt er klart samtidig. Denne lampen holder maten varm mens du fikser resten - eller for de som ønsker en porsjon til. Foto: ProdusentenVis mer

Lampen som holder maten varm

Lær av kokkene: Denne lampen holder maten varm, mens gjestene setter seg.

Du har kanskje sett det når du har vært ute og spist. For at maten skal holde seg varm mens den venter på at kelnerne skal plukke den opp, eller at gjester skal forsyne seg av buffeten, er det ikke bare platen maten står på som er oppvarmet. Over maten henger lamper som gir fra seg både et rødlig lys - og varme.

Det finnes en rekke varianter av varmelamper for kjøkkenbruk for det profesjonelle markedet. Men Bon Homes Culinary heat lamp, kulinariske infrarøde varmelampe, er den første vi har sett som er laget med tanke på bruk i private hjem. Så nå er det slutt på at brokkolien og potetene er lunkne før steken er ferdig, eller at maten alltid er kald - eller overkokt - når du forsyner deg annen gang.

Tenk nytt: Putt kalkunen i oppvaskmaskinen

Kjappe fakta

Varmelampen sørger for at pizzaen er god og varm helt til siste stykket er fortært. Foto: Produsenten
Varmelampen sørger for at pizzaen er god og varm helt til siste stykket er fortært. Foto: Produsenten Vis mer


Bon Homes varmelampe gir nok ikke fra seg så mye lys, men desto mer varme, ved hjelp av et keramisk varmeelement. Lampen er også praktisk å oppbevare. Når den ikke er i bruk, bretter du den bare sammen og putter den i et skap eller i en stor skuff. (Pass på å la den avkjøle seg først.)

Prisen er heller ikke avskrekkende. Vi fant varmelampen til 99 dollar (579 kroner ifølge DinSides valutakalkulator) på en rekke nettsteder, for eksempel Bon Homes egen nettbutikk og Amazon.com, men ingen av disse sender til Norge. Har du kjente i USA, eller annen tilgang på en amerikansk adresse, kan du få sendt det hit, og få hjelp til å shippe det hjem. Eventuelt kan du bruke en mellommann-tjeneste som for eksempel JetCarrier.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi fant også en nettbutikk som sender Bon Homes varmelampe til Norge, Chefs, og her koster lampen 744 kroner. Shipping er imidlertid ikke gratis, så sluttsummen blir 1.222 kroner. Her skal imidlertid toll og moms være inkludert, og nettstedet garanterer at dette skal være maks totalsum, og at du skal slippe overraskelser. Vi har imidlertid ingen erfaringer med dette nettstedet, men det har kanskje noen av leserne våre? Del gjerne erfaringer i debatten.

Det er ikke alle nettsteder som garanterer for sluttregningen. Med DinSides Importkalkulator kan du kjapt og greit regne ut hvor mye du må betale når du bestiller varer på nett fra utlandet.

Proffenes er kraftigere

Det finnes også en rekke kraftigere varmelamper beregnet for det profesjonelle markedet, men disse avgir langt mer varme enn gjennomsnittsfamilien har bruk for - og koster gjerne minst fem ganger mer.