Det er mange måter å lage moodboards på. Her er et knippe vi fant på nett.  Foto:  younghouselove.com, mochatini.org, homedesignfind.com, sandrainteriors.com
Det er mange måter å lage moodboards på. Her er et knippe vi fant på nett. Foto: younghouselove.com, mochatini.org, homedesignfind.com, sandrainteriors.comVis mer

Lag et moodboard

Slik får du en gjennomført stil.

Det er ikke alltid lett, å få boligens interiør til å henge sammen. For hvordan vil du ha det? Vi har tidligere vist hvordan du går frem for å finne ut av hvilken stil du ønsker, men når du så har funnet frem til det - hva så?

Lag et moodboard.

Et moodboard kan være så mangt, men det er, i korte trekk, en tavle eller et ark der du setter sammen ulike farger, møbler, materialer, for å se om de passer sammen før du går til innkjøp. For det er slett ikke så lett å huske hva du allerede har, eller ønsker deg, når du er i butikken og skal handle. Har du et klart bilde foran deg før du handler, sparer du deg selv for bomturer, og du slipper å bruke penger på noe som ender opp som skapfyll.

Hyrer du inn en interiørarkitekt eller interiørdesigner får du gjerne presentert et moodboard sammen med plantegninger for romløsninger. Men du kan også gjøre det selv.

Men hvordan lager du et moodboard? Få tips i videoen under, der svenske Mi Ridell og fargedesigner Tale Henningsen setter sammen et moodboard:

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.


Tips: Klipp og lim er statisk. Når du fortsatt er i en beslutningsfase Bruker du en tavle og tegnestifter, kan du flytte rundt på elementene. Det finnes også mange ulike dataprogrammer for dette - som også er lettere å endre på underveis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er den femte inspirasjonsvideoen i en serie på 12, produsert av Mediaplanet. Se de fire første episodene her:

Del I: Hvilken farge skal du velge?
Del II: Fargevalg til baderommet
Del III: Se hva du kan gjøre med tapetrestene
Del IV: Hvem sa hvitt må være kjedelig?