Lag din egen whiteboard-vegg

Nå kan du skrive med sprittusj rett på veggen - og vaske det bort når vil.

Tankebobler. Huskelister. Frekkiser. Skriv hva du vil på overflater som er malt med whiteboardmaling. Foto: Flügger
Tankebobler. Huskelister. Frekkiser. Skriv hva du vil på overflater som er malt med whiteboardmaling. Foto: Flügger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huskelister. Lapper med beskjeder. Greit i teorien, men de har en tendens til å bli borte. Nå lanserer malingsprodusenten Flügger Skandinavias første vanntynnbare whiteboardmaling. Den lar deg male opp en whiteboardtavle på veggen eller døren hjemme, og heter Flügger Interior Whiteboard Finish.

Når den ikke er i bruk, ser veggen - eller døren - nesten ut som normalt. Den vil nok ha en høyere glans enn ordinær veggmaling, mens velger du for eksempel å male en hel dør, burde det gli relativt ubemerket inn i interiøret. En whiteboardtavle på ytterdøren for eksempel, sørger for at du, din bedre halvdel, eller andre familiemedlemmer ikke lenger har noen unnskyldning for å "glemme" å bære ut søppelet, gå tur med hunden eller henge opp vasken før dere drar hjemmefra.

Skal du male? Da bør du lære deg plastfolietrikset

Egenskaper

<strong>Pris:</strong> 249 kroner for totalt 0,8 liter (du må blande sammen selv) fra <a target="_blank" href="http://flugger.no/Maling/Innendoers/Veggmaling/Whiteboard_Finish_hvit(INT%20WHITE).aspx">Fluggers nettbutikk</a>.  Foto: Flügger
Pris: 249 kroner for totalt 0,8 liter (du må blande sammen selv) fra Fluggers nettbutikk. Foto: Flügger Vis mer


Flügger Interior Whiteboard Finish skal ha en meget hard og tett overflate som gir et holdbart resultat.

- Whiteboard-malingen fungerer på alle tidligere malinger og tapeter, og på andre overflater slik som innerdører og kjøkkenskap, sier Lone Bjørslev Kisbye, PR-ansvarlig i Flügger A/S i en pressemelding.

Du kan også kombinere whiteboardmalingen med magnetisk maling, slik at du får et kombinert whiteboard/magnetisk oppslagstavle. Mal to strøk magnetmaling før du maler over med to strøk whiteboardmaling.

Styr unna billigpensler når du maler. Men merkevare er ingen kvalitetsgaranti, viser dansk test.

Slik gjør du


Whiteboard finish hvit er en tokomponents vanntynnbar epoxymaling. Du kjøper en pakke à to bokser, som blandes sammen umiddelbart før bruk. Bruk en kortluvet malingsrull, og stryk over med en fordriver. Ved bruk av whiteboardmaling eller ordinær tavlemaling er det viktig at underlaget er helt slett, slik at fargen ikke blir sittende i porer i veggen.

Les mer om hvordan du får best mulig resultat med den nye miljømalingen

Malingen er vanntynnbar, så rommet kan tas i bruk umiddelbart etter at du har malt. Men merk at ny norsk forskning har gitt vanntynnbar maling deler av skylden for heksesot, så vi anbefaler at du lufter godt, og lenge, etter at du har malt, for å unngå dette problemet.

Merk at epoxymaling påvirkes av UV-stråling, og kan gulne med tiden.

Andre smarte alternativer

Tavlemaling er et annet alternativ for dem som liker å tegne på veggen. Foto: Ikea
Tavlemaling er et annet alternativ for dem som liker å tegne på veggen. Foto: Ikea Vis mer


Det finnes også en rekke andre alternativer for deg som ønsker å oppfordre til tagging, eller bruke veggen som tavle - helt uten å måtte spikre.

Jotuns Lady vegg easy clean er en flekkavvisende og vaskbar maling, og ifølge en test fra Teknologisk Institutt skal du enkelt kunne vaske av kaffeflekker, fargestifter og rødvin.

Hos blant annet Beckers, får du også helmatt tavlemaling, for deg som aldri fikk gåsehud av krittet som skrapet over tavlen på skolen.

Flere av de største produsentene, blant annet Beckers og Flügger har også magnetmaling eller -grunning du kan dekke deler av veggen med før du maler over. Merk at det her er viktig å følge bruksanvisningen nøye for hvor mye maling som skal brukes per kvadratmeter for at magnetene skal få godt nok feste.

Sjekk også Nordsjös nye maling Light & Save som du hverken kan tegne eller bruke magneter på, men som hevdes å kunne kutte strømregningen.

Gullkorn fra arkivet: Syv smarte vegger på en helg

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer