Ikea-kampens vinner er klar: Henne.  Foto: iStockphoto.com
Ikea-kampens vinner er klar: Henne. Foto: iStockphoto.comVis mer

Kvinner best på Ikea-møbler

Tysklands Ikea-sjef hevder kvinner er langt bedre enn menn til å montere selskapets møbler.

«Ikea jobber mye med monteringsanvisninger, og har spesialister innenfor kommunikasjon som lager disse.Christen Røhnebæk, Ikea»


Petra Hesser, 50, sjef for Ikea i Tyskland, hevder kvinner er langt bedre utrustet til å montere selskapets flatpakkete møbler, melder UPI.com.

- Menn ser aldri på bruksanvisningen, og har størst problemer med monteringen fordi de alltid tror de kan gjøre det selv, sa hun til avisen The Local tidligere denne uken.

Kvinner skal være langt mer metodiske i sin tilnærming av monteringsprosessen.

- Kvinnen sorterer først delene slik at hun får oversikten. Menn kaster dem i en haug, og da er det alltid noe som mangler, sa hun. - Det er empirisk bevist.

les også: Monteringsjobbene som tar knekken på deg

Kvinnen handler mest

Ikea-sjefen

Hvem monterer flatpakkete møbler hjemme hos deg? (Avsluttet)
Han(62%) 303
Hun(21%) 101
Vi samarbeider(17%) 82
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ifølge Christen Røhnebæk, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, er det ingen undersøkelser i Norge som bekrefter dette.

- Det vi vet helt sikkert, er at kvinnen er i flertall som kunde på Ikea. Men hvem som setter det sammen, og hvem som er best til å sette det sammen når de kommer hjem, vet vi ikke, sier Røhnebæk til DinSide.

Når det er sagt, peker han på at det at man monterer selv er selve kongstanken bak Ikea. Men møbelkjeden vet ikke hvem som faktisk står bak monteringen.

- Er det slik, er det viktig for oss, fordi kvinnen er vår beste kunde. Men vi fra Ikea vil jo at alle skal kunne montere problemfritt og ende opp med et pent og riktig produkt. Vi jobber mye med monteringsanvisninger - og har derfor spesialister innenfor kommunikasjon som lager disse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forandring fryder: Slik bygger du om Ikea-møblene dine

Står du fast? Her er hjelpen

Ikea har monteringsanvisninger til alle eksisterende produkter på nettsidene. Dersom du trenger hjelp til å montere - eller demontere et gammelt produkt, kan du kontakte Ikea direkte.

- Så er det selvfølgelig slik at dersom både mor og far synes dette er vanskelig, kan man kjøpe seg ut av det. Muligheten til å kjøpe en monteringstjeneste er til stede, sier Røhnebæk.

Møbelkjeden tilbyr aktivt monteringshjelp til større installasjoner, som kjøkken og garderobe, men tilbudet gjelder alle møbler.

- Det er mest menn, da, som kommer og monterer. Men vi er trygge på at de forstår og leverer, avslutter Røhnebæk.

Handyguiden: Her er folkene som får skikk på hus og hjem

Kvinnen er beslutningstaker

I Norge står kvinner for godt over halvparten av alle kjøp i varehuset, men er i mindretall i Tyskland. Hesser anslår at rundt 40 prosent av Ikeas kunder i Tyskland er kvinner, og at menn ofte er med som rådgiver når kvinner skal gjøre større kjøp.

- Men hvis kvinnen er imot å kjøpe noe, blir det ikke noe kjøp, sa Hesser.

Kilde: UPI.com