Krise i eiendomsmeglerbransjen

Eiendomsmeglerbransjen frykter at det blir mangel på arbeidskraft når ny lov trer i kraft til nyttår.

Publisert
Sist oppdatert

Eiendoms-meglerforetakenes forening (Eff) varsler at det kan bli mangel på kvalifiserte folk i bransjen når den nye forskriften til lov om eiendomsmegling trer i kraft 1. januar 2008.

Dette fordi det vil kreve flere hoder å oppfylle alle kravene i den nye loven.

Er du redd krakk?

Viktige forbedringer

Eff har nettopp sendt inn sitt høringssvar til forskrifter og overgangsregler for den nye loven. Foreningen ønsker romsligere regler, og hevder dette vil være gunstig både for forbrukerne og bransjen.

- Den nye loven representerer viktige forbedringer når det gjelder kompetanse og forbrukertrygghet, sier Stein Drogseth, styreleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) i en pressemelding, og legger til:

- Men det er stor mangel på kvalifisert arbeidskraft i forhold til de nye reglene, slik at vi er helt avhengige av at alle som er i bransjen, når loven trer i kraft, får anledning til å kvalifisere seg til videre arbeid i bransjen.

Bygg ut - bli rik

Kan bli en fiende

Bransjen er redd at reglene kan bli for rigide, noe som kan føre til at bedrifter må stenge.

- Samtidig er vi helt avhengig av liberale regler for arbeidsdeling mellom megler og medhjelper, slik at vi kan holde tilbudet oppe og prisene nede, sier Drogseth, som frykter redusert tilbud, mindre konkurranse og dyrere tjenester, spesielt i distriktene.

- Det kan fort skje at det gode blir det bestes fiende, i den forstand at gode intensjoner i loven blir kvalt av rigide regler som gjør at meglerforetak blir lagt ned fordi det ikke er nok kvalifisert arbeidskraft til å fylle de stillingene loven krever, sier Stein Drogseth.

Les mer om bolig:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer