Mer penger til deg, når renta kuttes på lånet ditt.
Mer penger til deg, når renta kuttes på lånet ditt.Vis mer

Kraftig rentekutt fra Skandiabanken

Norges Bank senker styringsrenten, men følger bankene etter?

I dag gjorde Norges Bank nok et kraftig kutt i styringsrenten. Sentralbanksjef Svein Gjedrem og hans kolleger satte ned renten med 0,5 prosentpoeng til 2 prosent.

LES OGSÅ: Bør du velge fastrente nå?

Skandiabanken kutter mer

DinSide har ringt rundt til noen av de største bankene i landet, og spurt hva de kommer til å gjøre med boliglånsrentene. En rekke andre banker har sagt de vil vurdere betingelsene sine etter dagens rentemøte.

En bank er imidlertid på banen med en gang. Skandiabanken forteller at de setter ned renten på boliglån med 0,80 prosentpoeng. De nye rentebetingelsene vil gjelde fra og med 8. april 2009.

- Rentekuttet skjer som følge av nedgangen i prisen på penger i markedet, og for å styrke bankens konkurransekraft, melder Skandiabanken.

Nå skal det sies at mange har nok ventet på et saftig rentekutt fra Skandiabanken. Banken har i det siste ligget langt nede på DinSides lister over de beste boliglånsrentene:
lån 1 mill | lån 2 mill | førstehjemslån | BSU

Du kan også følge med på Finansportalen.no, for oppdateringer om renteendringer.

Endrer ikke

Men ikke alle bankene har umiddelbare planer om å kutte boliglånsrentene.

Storbrand bank velger å se an hvordan markedsrenten utvikler seg, før de eventuelt gjør rentejusteringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har besluttet å ikke sette ned renten i dag. Vi fortsetter å gjøre kontinuerlige vurderinger, hvor vi blant annet vil vurdere hvordan markedsrenten stabiliserer seg, sier informasjonssjef Hanne Gudding i Storebrand, til DinSide.

Boliglån nesten uten renter

Rentebunnen er nok ikke nådd med det første. Norges Bank mener styringsrenten bør ligge i intervallet 1 til 2 prosent i perioden fram til juni.

Videre rapporteres det om at at styringsrenten vil komme ned mot 1 prosent i løpet av høsten.

- For å dempe nedgangen i aktiviteten og motvirke at inflasjonen blir for lav, er det riktig å sette renten lavt, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad.

Dersom styringsrenten faller ned på dette nivået, og markedsrentene holder seg lave, er det grunn til å tro at boliglånskunder landet over vil få mye mer å rutte med.

Hva betyr endringen for deg?

Hvor mye du sparer på at banken kutter boliglånsrenten din, avhenger naturligvis av hvor mye lån du har.

Med DinSides renteendringskalkulator, kan du regne ut hvor mye du sparer dersom banken din setter ned boliglånsrenten. Kalkulatoren finner du her.

Sjekk DinSides prislister:

lån 1 mill | lån 2 mill | førstehjemslån | BSU