Konklusjon

Sammenlignet med storebroren sparer du over 7.300 kroner på å velge denne modellen. Da blir valget enkelt når det stort sett er de samme irritasjonsmomentene på begge to.

Konklusjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Skal du kun erstatte en gammel og ødelagt fjernkontroll er denne modellen overkill, da klarer du deg lenge med en billigmodell fra Elkjøp eller Clas Ohlsson.

Vi noterer også at den medfølgende bruksanvisningen kun er på engelsk, og at den definitivt kunne vært enklere og hatt flere illustrasjoner. I praksis betyr det at du vil tilbringe en del timer i sofakroken etter prøv- og feil-metoden.

Går du fort lei av å prøve deg fram bør du altså velge en annen kontroll. Besitter du derimot litt tålmodighet og tar deg tid til å utforske mulighetene blir bildet et helt annet.

Trykk her for å se store bilder av fjernkontrollen

Utallige muligheter


Når vi skulle styre vår egen Philips-TV, var dataene forhåndsprogrammerte i fjernkontrollen. De andre hjemmekinokomponentene måtte vi imidlertid legge inn manuelt. Dette kan gjøres på to ulike måter:

  • 1. Finn produktet i Prontoens meny og aktiver innstillingene.

    Når vi skulle legge inn vår test-TV fra Samsung gikk vi for eksempel inn på Flat-TV, og søkte etter Samsung i Prontoens database. Der fikk vi opp 19 Samsung-produkter, (listet som Samsung1, Samsung2 osv), og måtte prøve oss gjennom alle — før vi til slutt fant en som passet – i hvert fall for de fleste knappene.

  • 2. Eller du kan programmere hver enkelt tast. Faktisk syntes vi dette var langt enklere enn å finne det rette produktet. Som vanlig gjøres dette ved å aktivere ”lærefunksjonen”, og holde din originale fjernkontroll mot Prontoen inntil Ok lyser på skjermen.

Maks utbytte krever PC-bruk

Programvaren ProntoEdit følger med på CD-rom, og hjelper deg blant annet til å redigere utseendet på skjermen, samt legge inn egne bakgrunnsbilder. USB-porten og den medfølgende kabelen gjør også at du kan laste ned oppdateringer av programvaren. Det gir pluss i vår bok.

Dette programmet fungerte OK, men kunne vært gjort enklere i bruk. Er du i kjøpegruppen anbefaler vi derfor at du leser tips og framgangsmåter for bruk hos RemoteCentral.com

Konklusjon


Oppsummering

Vil du ha en fjernkontroll som du kan spesialtilpasse deg og dine behov, og har lyst til å bruke noen timer på programmeringen er denne modellen et godt valg.

Klarer du deg i tillegg uten fargeskjerm og ladestasjon sparer du også over 7.300 kroner sammenlignet med ProntoPro. Det gjør utvilsomt RU 950 langt mer attraktiv i våre øyne.

Trykk her for å se store bilder av fjernkontrollen