Konklusjon: Verdt pengene?

Selv om vi likte noen av smaksessensene, var det litt for mange smaker som ikke fristet til å gjentagelse. Likevel: SodaStreamen reddes av de enkle triksene i boka.

Konklusjon: Verdt pengene?
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Som tabellen viser var testpanelets oppfatning av smaksessensene blandet.

De smakene vi absolutt kan anbefale var de to Lemon Fresh utgavene med lime og sitron, samt de to grapefrukt-smakene; Grape Energy og Pink Grapefruit.

I nedre enden av skalaen finner vi, kanskje ikke spesielt uventet, de to cola smakene. Men der den vanlige colaen antagelig reddes av at den vil appellere til barn, er det bare å advare mot light-utgaven, eller som en av test-deltagerne sa: ”- Dette ville jeg ikke servert min verste fiende.”

Tross dette, vi tror at SodaStreamen kommer til å bli populær:

Konklusjon: Verdt pengene?


Suksessfaktorene

  • Barn vil antagelig elske den, og når ungene maser – vil foreldrene etterhvert kjøpe

  • Det å lage god kullsyreholdig drikke av vannet fra springen vil være et kjøpsargument i seg selv for alle Farris-elskende og helsebevisste nordmenn.

  • Det er praktisk. For alle som har hytte eller båt er det langt enklere å ta med seg en smaksdrikk og en SodaStream-maskin, i stedet for fire tunge bæreposer med brus fra butikken.

Trykk her for store bilder av den nye SodaStream-maskinen og smaksessensene

Fakta

Den billigste maskinen koster 800 kroner, mens designutgaven (den vi brukte) koster 1000 kroner. Foreløpig får du kjøpt SodaStream i Siba og Binders butikker, se også Sodastream.no.

I prisen ligger også en startpakke med gass, smaker og blandeflasker.

Blandeflaskene du får med tar 1 liter drikke, men det skal snart også komme 0,5 liters flasker. For alle som har barn i huset vil det være en fordel, ettersom det blir lettere å begrense barnas inntak når flaskene blir mindre.

Prisen for 0,5 liter med smaksessens er cirka 60 kroner, noe som gir deg 12 liter ferdigblandet drikke. Patronen gir kullsyre til mellom 60 til 100 liter med drikke, utifra størrelsen på patronen. Antallet varierer ut i fra hvilken mengde kullsyre du bruker for å lage din drikke. Gjennomsnittlig bytter kunder patronen etter 3 til 4 måneder. Ikke uventet, ligger inntjeningen til SodaStream på salget av gass og smaksessenser.