Konklusjon & oppsummering

Konklusjon & oppsummering
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Vi har lagret nesten alle våre opptak direkte på harddisken i beste kvalitet og har vært meget fornøyd med resultatet. Å fjerne uønskede reklamepauser og redigere og slette opptak er også befriende enkelt. De få opptakene vi har hatt lyst til å ta vare på har vi enkelt overført til DVD-plate.

Chase Play funksjonen som gjør at du kan "pause" TV-sendingen om du skulle bli forstyrret, for så å se på opptaket fra der du pauset, mens resten av programmet tas opp i bakgrunnen er også en genial funksjon vi setter stor pris på.

Vi er også fornøyd med fjernkontrollen. Det er imidlertid ingen grunn til å skjule at du antagelig vil trenge et par dagers tilvenning før du har oversikt over de utallige hurtigtastene den er utstyrt med. Skjermmenyene fortjener også skryt, ettersom de gjør den daglige bruk, programmering og redigering til en enkel affære.

For deg som har videokamera er det også et pluss med DV-inngang i front, vi fikk imidlertid ikke tid til å teste hvordan dette fungerte.

Vi savner

Pioneer er kjent for å være en av forkjemperne for HDMI (digital overføring av lyd&bilde), og har blant annet utstyrt siste generasjon plasma og DVD-spillere med denne teknologien. Det er derfor ikke helt enkelt å forstå hvorfor de har valgt å hoppe over HDMI på denne opptakeren, men antagelig er det gjort for å få prisen ned på et akseptabelt nivå.

Vi savner også komponentutgang for overføring av progressive bildesignaler, noe vi mener en DVD-spiller i denne prisklassen bør ha. Ideelt sett skulle det også vært norsk språk i spillerens skjermmenyer.

Dyr moro

DVR-520 har en veiledende pris på rundt 8.000 kroner. Har du penger å ta av synes vi at den er verdt prisen i dagens marked. For mange vil nok likevel prislappen bli for stiv.

DVR-520 har også en storebror kalt DVR-720. Den har en dobbelt så stor harddisk, altså 160 GB, men også en veiledende pris på 11.000 kroner. Bortsett fra størrelsen på disken er disse modellene identiske, og personlig synes vi ikke den er verdt prisen. Står valget mellom disse to ville vi uten tvil klart oss med DVR 520 og dens 80 GB.

Trykk her for å se bilder av spilleren