Konklusjon & karakter

Tross et par minuser liker vi denne LCD-TVen.

Testresultat

ViewSonic N3200w

Utseende, minnekortinngang

Billig fjernkontroll


ViewSonicen kommer i butikken nå i midten av desember, og skal ha en veiledende pris på 23.436 inkludert moms. I praksis bør det derfor være mulig å få den noe rimeligere, konkurransen i flatTV-markedet er som kjent enorm.

Sammenlignet med konkurrenten fra Fujitsu-Siemens er ViewSonicen et klart bedre valg. Av konkurrenter i noenlunde samme prisklasse er også Sharps 32-tommer et godt alternativ.

Selv om den ikke når opp til Philips alternativ med ambilight, er TV-kvaliteten absolutt godkjent. ViewSonicen er i tillegg rundt 10.000 kroner billigere, og er alene om å friste med minnekortinngang i fronten. For de aller fleste av oss vil den også gjøre en god jobb som PC-skjerm. To scartinnganger, komponent, S-video og VGA og DVI til PC-bruk trekker også opp.

På minussiden noterer vi at den mangler splitscreen på tekst-TVen, og at bilde-i-bilde mulighetene kunne vært bedre. Det er også synd at fjernkontrollen har fått et så billig utseende.

Alt i alt: Vi kunne godt endt opp med denne TVen om vi skulle dratt i butikken nå. Det tar vi som et godt tegn.

Trykk her for å se store bilder av test-TVen!

Oppgitte minispesifikasjoner:

  • 32-tommers LCD-TV. Det tilsvarer en synsflate på ca 82 cm målt diagonalt fra øverste høyre hjørne til nederste venste.
  • Oppløsning på 1280/768 i 60 Hz. HDTV-kompatibel? Ja: 720P og 1080i. Lysstyrke = 550 cd/m2, kontrast = 600:1. Responstid = 18 ms
  • Innganger. Bak: 2 * scart (1 med RGB), 1 * komponent, 1* composite, 1 * S-video, VGA & DVI, PC-audio. Front: Minnekortinngang for CompactFlash, MS, SM og SD/MMC-kort.
  • Oppgitte mål med høyttalere og bordstativ: 105,4 cm bredde, 62,3 cm høyde og 22 cm dyp. Vekt ca 22,5 kg

Trykk her for å se store bilder av test-TVen!