Konklusjon & karakter

Billedmessig er dette noe av det beste vi har sett og kvalifiserer til en sekser. Det er derfor synd at FDE-versjonen er ribbet for finesser.

Testresultat

Pioneer PDP-435FDE

Meget godt bilde - flott design

Få finesser. Savner bla. BIB-mulighet, PC-inngang

[Ugjyldig objekt (NAV)]


Dette er en lekker TV med et godt bilde. Vi setter også pris på at den er HDTV-kompatibel uansett om den framtidige standarden blir 720p eller 1080i, og 50 eller 60 Hz. Kombinasjonen av designet på skjermen og den gode billedkvaliteten er også med på å forsterke kvalitetsfølelsen.

Vi ønsker oss imidlertid flere innganger.

Selv om medieboksen har tre scart-innganger, må du nemlig velge bort den ene om komponentinngangen er i bruk. For deg som ikke har en DVD-spiller med HDMI-utgang, blir det fort i knappeste laget. Med DVD-spiller, digitaltuner og Xbox på plass er det nemlig fullt. Med en pris på rundt 40.000 kroner er heller ikke Pioneeren noen billigmodell, og de få finessene trekker derfor karakteren ned til en femmer.

Vi har allerede sett FDE-versjonen helt ned i 38.000 kroner, som vanlig lønner det seg altså å sammenligne pris nøye før du bestemmer deg.

For deg med finansene i orden er det etter vår oppfatning HDE-modellen som er det naturlige valget. Prisforskjellen er cirka 5.000 kroner, men da får du også med PC-inngang, BIB og minnekortinngang.

Trykk her for å se store bilder fra testen

Minispesifikasjoner:

  • PlasmaTV på 43-tommer, oppløsningen er 1024/768, og oppgitt lysstyrke er på 1100 cd/m2 og kontrastforholdet på 1200:1.
  • Viser over 7 milliarder farger.
  • 2100 siders Tekst TV-minne. Splitscreen-mulighet.
  • HDTV-kompatibel? Ja, 720P og 1080i.

  • Tilkoplinger medieboks: 1 HDMI-inngang, 1 komponentinngang, 3 scartinnganger og S-video. Merk deg at du må velge bort den ene scartinngangen om du skal bruke komponentinngangen.
  • Mål selve TV-skjermen (oppgitt): 9,3 cm dyp, 112 cm bred, og 65,2 cm høy. Vekt 26,8 kg.


  • Mål medieboksen (oppgitt): 42 cm bred, 9 cm høy, 29,5 cm dyp og vekten er 4,8 kg.

Trykk her for å se store bilder av testTVen!