Konge på øyen

Drømmer du om å bli konge eller dronning av en egen øy? Nå kan du få kjøpt en øy fra 900.000 kroner. Her kan du finne drømmeøyen din!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den norske kyststripen er cirka 2.650 km lang, eksklusive fjorder og øyer. Det er plass til ganske mange holmer på denne strekningen - og i tillegg kommer alle øyene som ligger i innsjøer, så egentlig burde det være nesten en øy til hver eneste nordmann - eller familie om ikke annet.

Drømmeøyen ligger kun 11 mil fra Oslo. Den kan bli din fra 900.000 kroner. Bildet er gjengitt med tillatelse fra selger Vis mer


Katrine i DinSide har lenge drømt om en enslig liten øy i et skogsvann. Jeg bestemte meg for å finne en, og det skulle vise seg å være lettere gjort enn sagt!

finn.no er det for tiden fem øyer til salgs - og jommen fant vi ikke drømmeøyen til Katrine der også:

Drømmeøy på billigsalg

Den fire mål store øyen ligger i Trevatn i Søndre Land, 11 mil nord for Oslo og en 30 meters rotur fra garasjeplass på land. Hytten er cirka 50 kvadratmeter stor, i laftet tømmer. Det er også båthus på øyen, i tillegg til den tilhørende garasjen på land. Med på kjøpet får du også fiskerett i Trevatn. Prisantydningen er på ikke helt avskrekkende 900.000 kroner.

Her kan du se hele prospektet.

Midnattsol for middelklassen

Denne 200 mål store øyen i Nordland med fire hytter på er et røverkjøp om du får den til prisantydningen på 1.290.000. Adkomsten er enkel, med hurtigbåt fra Bodø til Mevær og en 5 minutters kjøretur ut til Laksøya, som den heter. Her kan hele storfamilien boltre seg på hver sin hytte uten å måtte gå hverandre på nervene! En perle - for alle uten angst for furupaneler.

Her kan du se hele prospektet.

Utedo til over 4 millioner

Brenner millionene i lommeboken, er kanskje Furuholmen i Hallangspollen utenfor Drøbak noe for deg. Verdien er satt til 5 millioner kroner, med en foreløpig prisantydning på 4,2. Det kan jo vise seg å være et realt kupp! Likevel - etter prisen å dømme skulle en kanskje tro at det var innlagt vann og kloakk - men mens vannet er på plass er det fremdeles utedo for alle millionene. Så skal det imidlertid sies at den er pent plassert i en bygning laget av baugen på en eldre trebåt.

Her kan du se hele prospektet.

Ulemper

Som prinsesse av en liten vestlandsøy, kan jeg absolutt anbefale å realisere øydrømmen om det er realistisk. Men du skal være klar over at det er visse ulemper med å ha en hel øy for seg selv. Uten å drive noen form for skremselspropaganda er dette noe av det du bør vurdere før du går til innkjøp av en av Norges mange øyperler:

  • Om ulykken er ute er det stort sett best å være landfast - eller i nærheten av andre hus eller hytter så man kan søke hjelp. Det tar ekstra tid for både sykebil, brannvesen og politi å komme seg til steder uten veiforbindelse - spesielt når ingen andre er lett behjelpelig med frakt.
  • Dyrt En ting er om øya er på billisalg. En annen ting er hva du må gjøre med den. Er du alene på en øy har du ingen å dele eventuelle oppgraderingskostnader med - som f.eks. å legge inn vann & kloakk, utbedre brygge etc.
  • Innbrudd På en øde øy er det ikke lett for naboene å holde et øye med hytten din om det skulle komme ubudne gjester på besøk.

Hva koster hytta deg? Få resultatet i DinSides hyttekalkulator