Konge på øyen

Drømmer du om å bli konge eller dronning av en egen øy? Nå kan du få kjøpt en øy fra 900.000 kroner. Her kan du finne drømmeøyen din!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den norske kyststripen er cirka 2.650 km lang, eksklusive fjorder og øyer. Det er plass til ganske mange holmer på denne strekningen - og i tillegg kommer alle øyene som ligger i innsjøer, så egentlig burde det være nesten en øy til hver eneste nordmann - eller familie om ikke annet.

Drømmeøyen ligger kun 11 mil fra Oslo. Den kan bli din fra 900.000 kroner. Bildet er gjengitt med tillatelse fra selger
Drømmeøyen ligger kun 11 mil fra Oslo. Den kan bli din fra 900.000 kroner. Bildet er gjengitt med tillatelse fra selger Vis mer


Katrine i DinSide har lenge drømt om en enslig liten øy i et skogsvann. Jeg bestemte meg for å finne en, og det skulle vise seg å være lettere gjort enn sagt!

finn.no er det for tiden fem øyer til salgs - og jommen fant vi ikke drømmeøyen til Katrine der også:

Drømmeøy på billigsalg

Den fire mål store øyen ligger i Trevatn i Søndre Land, 11 mil nord for Oslo og en 30 meters rotur fra garasjeplass på land. Hytten er cirka 50 kvadratmeter stor, i laftet tømmer. Det er også båthus på øyen, i tillegg til den tilhørende garasjen på land. Med på kjøpet får du også fiskerett i Trevatn. Prisantydningen er på ikke helt avskrekkende 900.000 kroner.

Her kan du se hele prospektet.

Midnattsol for middelklassen

Denne 200 mål store øyen i Nordland med fire hytter på er et røverkjøp om du får den til prisantydningen på 1.290.000. Adkomsten er enkel, med hurtigbåt fra Bodø til Mevær og en 5 minutters kjøretur ut til Laksøya, som den heter. Her kan hele storfamilien boltre seg på hver sin hytte uten å måtte gå hverandre på nervene! En perle - for alle uten angst for furupaneler.

Her kan du se hele prospektet.

Utedo til over 4 millioner

Brenner millionene i lommeboken, er kanskje Furuholmen i Hallangspollen utenfor Drøbak noe for deg. Verdien er satt til 5 millioner kroner, med en foreløpig prisantydning på 4,2. Det kan jo vise seg å være et realt kupp! Likevel - etter prisen å dømme skulle en kanskje tro at det var innlagt vann og kloakk - men mens vannet er på plass er det fremdeles utedo for alle millionene. Så skal det imidlertid sies at den er pent plassert i en bygning laget av baugen på en eldre trebåt.

Her kan du se hele prospektet.

Ulemper

Som prinsesse av en liten vestlandsøy, kan jeg absolutt anbefale å realisere øydrømmen om det er realistisk. Men du skal være klar over at det er visse ulemper med å ha en hel øy for seg selv. Uten å drive noen form for skremselspropaganda er dette noe av det du bør vurdere før du går til innkjøp av en av Norges mange øyperler:

  • Om ulykken er ute er det stort sett best å være landfast - eller i nærheten av andre hus eller hytter så man kan søke hjelp. Det tar ekstra tid for både sykebil, brannvesen og politi å komme seg til steder uten veiforbindelse - spesielt når ingen andre er lett behjelpelig med frakt.
  • Dyrt En ting er om øya er på billisalg. En annen ting er hva du må gjøre med den. Er du alene på en øy har du ingen å dele eventuelle oppgraderingskostnader med - som f.eks. å legge inn vann & kloakk, utbedre brygge etc.
  • Innbrudd På en øde øy er det ikke lett for naboene å holde et øye med hytten din om det skulle komme ubudne gjester på besøk.

Hva koster hytta deg? Få resultatet i DinSides hyttekalkulator