Konge på haugen i 30 dager

Elkjøp gir deg en av landets beste angrefrister. Tør du utnytte systemet, kan det gi deg uante muligheter.

Elkjøp sier det selv på sine nettsider:

  • "Vi har bestemt at hvis du av en eller annen grunn ikke skulle bli fornøyd med et produkt du har kjøpt hos oss, skal det være vårt problem og ikke ditt.

    Da kan du bare returnere varen innen 30 dager og få alle pengene tilbake.

    Vi kaller det 30 dagers angrefrist. For deg betyr det en garanti for at du alltid blir100 % fornøyd!"

Det er liten tvil om at denne utvidede angreretten gir deg som kunde en ekstra trygghet. Enkelte nøyer seg likevel ikke bare med å være trygge. De velger å utnytte systemet helt bevisst.

Gratis Playstation 2 i 30 dager

Konge på haugen i 30 dager

- Jeg liker å spille TV-spill, men erfaringsmessig blir jeg fort lei. Jeg valgte derfor å kjøpe Playstation 2, inkludert ett spill og en ekstra joystick, på Elkjøp Storo, sier en av våre lesere.

- I begynnelsen var det hele rasende festlig, og jeg og mine venner koste oss med Gran Turismo 3 i ukesvis.

Men etter tre uker hadde leseren fått nok, og spillmaskinen ble en støvsamler i stua.

- Det var veldig deilig å tusle opp til Elkjøp etter 29 dager for å returnere hele sulamitten.

- Spillmaskinen og de medfølgende komponentene var da godt brukt, men ble lagt tilbake i originalemballasjen. Varene ble levert tilbake, og etter ett par minutter hadde jeg fått tilbake alle pengene, sier han.

Elkjøp stilte ingen spørsmål om grunnen til at han returnerte varene.

- Det er et tegn på bra service, og gjør at jeg vil fortsette å handle hos dem. Er jeg heller ikke fornøyd neste gang, kan jeg levere også den gjenstanden tilbake, avslutter leseren.

Uante muligheter

Vi tror at det er mange som utnytter denne angreretten helt bevisst. For hvis du tenker deg om, er jo det hele svært fristende. Du går i butikken og kjøper den største TVen og den beste spillmaskinen du kommer over. Etter å ha kost deg med herligheten i 30 dager, leverer du den inn igjen.

Det hele kan faktisk sammenlignes med gratis leie i 30 dager, der den eneste betingelsen er at du må betale et depositum på forhånd. Og det er vel ikke så ille?

Hva synes du om Elkjøps returordning? Del dine synspunkter eller erfaringer med oss i diskusjonsgruppen nederst.

Merk: Elkjøps angrefrist gjelder ikke data, programvare eller produkter til personlig pleie, eller tjenester/abonnement i tilknytning til teleprodukter.