Konflikten mellom TV 2 og Canal Digital fortsetter

Kabelkundene mister tre TV 2-kanaler.

Nyhetskanalen, Filmkanalen og Bliss forsvinner fra Canal Digitals kabelkunder i høst, slik det ser ut nå. Foto: TV2/DinSide
Nyhetskanalen, Filmkanalen og Bliss forsvinner fra Canal Digitals kabelkunder i høst, slik det ser ut nå. Foto: TV2/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I august ble det klart at Canal Digital ville tilby sine kabel-TV-kunder en ny form kanalpakker der deler av tilbudet ligger fast i en såkalt grunnpakke, mens de resterende femten kanalene skal velges enkeltvis av kundene selv. Det har ikke gått så glatt som mange kanskje hadde trodd.

Konflikt med TV2

Tidligere i dag fortalte DinSide om krigen mellom TV 2 og Canal Digital Kabel. Dette er en konflikt som i utgangspunktet synes å handle om pris, men som til syvende og sist også handler om ditt og mitt TV-tilbud.

Mandag kveld, dagen før Canal Digital lanserer sin nye såkalt valgfrie grunnpakke, har saken utviklet seg videre.

TV 2 sier opp tre kanaler

I en pressemelding fra Canal Digital sier selskapet følgende:

For kort tid siden meddelte TV 2 at de sier opp avtalen for TV2 Bliss, TV2 Nyhetskanalen og TV2 Filmkanalen.

I pressemeldingen sier produkt- og strategidirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel at de fortsatt jobber for å finne løsning på konflikten med TV 2.

– Vi beklager selvfølgelig at disse kanalene blir borte for våre kunder, og dette er en utvikling vi helst skulle være foruten.

Slik saken står nå, betyr det at disse tre kanalene fra 23. november forsvinner fra Canal Digital Kabels programtilbud, opplyser Canal Digital. TV 2s hovedkanal blir fortsatt sendt over Canal Digital Kabels nett, men i vanlig oppløsning.

Krangelen mellom de to TV-aktørene har pågått i lengre tid, og er nå intensivert ytterligere. Canal Digital mener altså at de betaler overpris for å sende TV 2-kanalene gjennom sitt kabel-TV-nett, mens TV 2 har en avgjørelse i den såkalte kabeltvistnemnda på sin side. De mener også at Canal Digitals kabel-TV-selskap har forpliktet seg til å sende kanalene TV 2 nå altså selv fjerner fra selskapets kanalliste.

DinSide har foreløpig ikke fått informasjon fra TV 2 om saken.